ІІІ. Учасники олімпіад

3.1. Учні мають право брати участь у кількох предметних олімпіадах за умови, що терміни їх проведення не збігаються.

До участі в II, III етапах олімпіади допускаються тільки учні, які стали переможцями попереднього етапу відповідних змагань. Кількісний склад учасників кожного етапу визначає оргкомітет цього етапу.

Кількісний склад команд ІV етапу олімпіад з навчальних предметів визначається управлінням освіти і науки облдержад­мініст­ра­ції згідно з рейтингом команд, олімпіади з фізичної культури – згідно пункту 2.4.7.

 

3.2. На всіх етапах олімпіад з навчальних предметів учні мають право брати участь у змаганнях за клас (курс) не молодший, ніж клас (курс) їх навчання в загальноосвітньому навчальному закладі, у межах визначених вікових груп для кожного навчального предмета.

 

3.3. Проведення І етапу олімпіад є обов’язковим для кожного загальноосвітнього навчального закладу. У I етапі олімпіад з навчальних предметів беруть участь усі учні загальноосвітніх навчальних закладів, які бажають. Будь-які обмеження права участі учнів у I етапі олімпіад з навчальних предметів забороняються.

Перелік предметів, з яких проводиться олімпіада, та класів, які беруть участь у змаганнях, визначається відповідним оргкомітетом навчального закладу.

 

3.4. У II етапі олімпіад з навчальних предметів беруть участь:

3.4.1. Учні, що стали переможцями I етапу олімпіад відповідно:

з української мови і літератури 7-11 класів

з російської мови і літератури 8-11 класів

з іноземних мов 8-11 класів

з правознавства 9-11 класів

з історії 8-11 класів

з економіки 9-11 класів

з математики 6-11 класів

з біології 7-11 класів

з географії 7-11 класів

з хімії 7-11 класів

з екології 10-11 класів

з астрономії 10-11 класів

з фізики 7-11 класів

з інформатики 8-11 класів

з інформаційних технологій 8-11 класів

з трудового навчання 8-11 класів

з педагогіки і психології 11 класу

зі світової літератури 9-11 класів

з фізичної культури 9-11 класів.

 

3.4.2. Переможці ІІІ етапу попереднього року за умови участі в олімпіаді обов’язково приймають участь у ІІ етапі олімпіад. Переможці ІV етапу попереднього року за бажанням можуть брати участь у ІІ етапі олімпіад.

 

3.5. У III етапі олімпіад з навчальних предметів беруть участь:

3.5.1. Учні загальноосвітніх навчальних закладів, що стали переможцями II етапу олімпіад та запрошені на ІІІ етап відповідно:

з української мови і літератури 8-11 класів

з російської мови та літератури 8-11 класів

з іноземних мов 9-11 класів

з правознавства 9-11 класів

з історії 8-11 класів

з економіки 9-11 класів

з математики 7-11 класів

з біології 8-11 класів

з географії 8-11 класів

з хімії 8-11 класів

з екології 10-11 класів

з астрономії 10-11 класів

з фізики 8-11 класів

з інформатики 8-11 класів

з інформаційних технологій 8-11 класів

з трудового навчання 9-11 класів

з педагогіки і психології 11 класу

зі світової літератури 9-11 класів

з фізичної культури 9-11 класів.

 

3.5.2. Відбір учасників на ІІІ етап здійснює журі ІІІ етапу за найбільшою кількістю балів у межах 15-30 осіб від паралелі після переперевірки робіт переможців ІІ етапу та міжліцейської олімпіад, окрім олімпіади з фізичної культури.

 

3.5.3. Будь-які винятки щодо участі школярів у Всеукраїнських учнівських олімпіадах у Донецькій області, не передбачені даними Правилами, є неприпустимими.

Персональний дозвіл на участь окремих осіб у змаганнях всупереч вимогам цих Правил чи понад визначену рейтингом кількість складу команди, чи поза конкурсом, чи за власний рахунок покриття витрат, пов'язаних з участю у змаганнях, суперечить принципу змагальності, є несправедливим і порушує права дітей, які здобули право участі в змаганнях.

 

3.5.4. Формування команд, визначення кількісного складу учасників, умови проведення II та III етапів олімпіад з кожного предмета здійснюють відповідно до цих Правил управління (відділи) освіти міських рад та райдержадміністрацій, Управління.

 

3.5.5. До оргкомітетів ІІ етапу звіти і заявки подаються не пізніше трьох днів до початку олімпіади.

До заявки на олімпіади з інформатики, інформаційних технологій включаються відомості про програмне та апаратне забезпечення, мову програмування для кожного учня, які узгоджуються з оргкомітетами відповідних олімпіад.

До заявки на олімпіаду з фізичної культури обов’язково додається дозвіл лікаря на участь у змаганнях.

 

3.5.6. За відсутності звіту про проведення попереднього етапу, заявки про участь команди у відповідному етапі олімпіад, дозволу лікаря (за потреби), неправильному їх оформленні або порушення терміну їх подання питання про допуск команди до змагань вирішується оргкомітетом на його засіданні та фіксується у відповідному протоколі.

 

3.6. Забороняється втручання батьків учасників (або осіб, що їх замінюють) та інших осіб у перебіг змагань, проживання та харчування разом з учасниками змагань, участь у перевірці робіт та апеляціях.

Оргкомітетом можуть бути створені відповідні особливі умови для участі в змаганнях дитини з особливими потребами відповідно до заявки та копії медичної довідки.

 

3.7. Учасники олімпіад до початку змагань мають бути ознайомлені з порядком і правилами (умовами) їх проведення, обладнанням, інструментами, матеріалами, характером і обсягом виконуваних робіт, термінами апеляції тощо. Учасники олімпіади з фізичної культури, які не мають дозвіл лікаря, до участі не допускаються.

 

3.8. Учасники олімпіад повинні дотримуватися вимог їх проведення, норм і правил безпеки життєдіяльності, виконувати рішення оргкомітету і журі, проявляти бережливість у використанні обладнання, приладів, інструментів тощо.

3.9. У IV етапі олімпіад з навчальних предметів беруть участь обласні команди, сформовані з учнів загальноосвітніх навчальних закладів.

IV етап олімпіад з навчальних предметів проводиться для учнів відповідно:

з української мови і літератури 8-11 класів

з російської мови та літератури 9-11 класів

з іноземних мов 9-11 класів

з правознавства 9-11 класів

з історії 8-11 класів

з економіки 9-11 класів

з математики 8-11 класів

з біології 8-11 класів

з географії 8-11 класів

з хімії 8-11 класів

з екології 10-11 класів

з астрономії 10-11 класів

з фізики 8-11 класів

з інформатики 9-11 класів

з інформаційних технологій 10-11 класів

з трудового навчання 9 та 11 класів

з педагогіки і психології 11 класу

з фізичної культури 9-11 класів.

 

3.10. Кількісний склад кожної команди визначається Управлінням відповідно до її рейтингу, окрім олімпіади з фізичної культури. До складу команд включають учнів, які за станом здоров’я можуть бути допущені до участі в змаганнях, взяли участь у попередньому (III) етапі олімпіад, стали переможцями та рекомендовані за результатами відбірково-тренувальних зборів.

 

3.11. У IV етапі олімпіад з навчальних предметів беруть участь за погодженням з МОНмолодьспорту України переможці Інтернет-олімпіад, інших олімпіад та конкурсів (державного рівня). Переможці зазначених олімпіад включаються понад рейтингову кількість, визначену згідно з пунктом 9.9 розділу ІХ Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади, турніри, конкурси з навчальних предметів, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 22 вересня 2011р. № 1099, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 17 листопада 2011 року за № 1318/20056 (із змінами), до складу команд області за рішенням відповідного оргкомітету.

 

3.12. Будь-які винятки щодо участі школярів у Всеукраїнських учнівських олімпіадах з навчальних предметів і спеціальних дисциплін, не передбачені цими Правилами, заборонені.

 

3.13. До місця проведення ІІ, ІІІ етапів олімпіад та у зворотному напрямку учні прибувають організовано в супроводі керівника(ів) команди.

Учні повинні мати при собі:

учнівський квиток або довідку загальноосвітнього навчального закладу з фотографією,

посвідчення про допуск до роботи на відповідних машинах та обладнанні (за потребою).

 

3.14. Керівник команди призначається з числа вчителів, викладачів навчальних закладів, які брали участь у підготовці учнів до олімпіад, в їх проведенні і не є членами журі (суддів) або оргкомітету відповідного етапу змагань.

 

3.15. Керівники команди знайомлять учасників команди з порядком і правилами (умовами) проведення відповідного етапу олімпіади, проводять первинний інструктаж, забезпечують безпеку життя і здоров’я членів команди.

 

3.16. Відповідальність за здоров’я та життя учнів у дорозі та в дні проведення олімпіади покладається на осіб, які супроводжують команди.

 

3.17. Керівники команд, представники навчальних закладів мають забезпечити своєчасне оформлення документів, передбачених пунктом 3.10 цього розділу, прибуття учнів на олімпіаду і повернення їх до навчальних закладів.

 








Дата добавления: 2015-09-21; просмотров: 880;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.016 сек.