Керування в функції часу. В цьому випадку відсутня небезпека тривалої роботи двигуна на низький швидкості, оскільки застосовується максимальний захист.

В цьому випадку відсутня небезпека тривалої роботи двигуна на низький швидкості, оскільки застосовується максимальний захист.

Для автоматизації пуску ДПС в функції часу часто застосовується реле часу. Витримка часу в деяких із них досягається за рахунок замикання накоротко котушки реле після зняття напруги. В цьому випадку магнітний потік в котушці спадає повільно, оскільки стала часу котушки при притягнутому якорі порівняно велика. Ці реле можуть мати контакти, які працюють з витримкою часу лише при вимкненні. В інших електромагнітних реле витримка часу забезпечується за рахунок встановлення мідної гільзи на осерді реле.

На рис.1.3 наведено схему з двома варіантами застосування електромагнітних реле як реле часу.

 

 

Рис.1.3. Типовий вузол схеми автоматичного керування пуском ДПС в функції часу

 

Перша ступінь керується за допомогою реле КТ1, яке має мідну гільзу, а друга ступінь керується за допомогою реле КТ2 без гільзи. Для отримання витримки часу в реле КТ2 необхідно замикати його котушку накоротко. З цією метою котушка реле КТ2 включається паралельно до першого ступеня пускового резистора, який шунтується контактом контактора КП1.

 








Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 666;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.