Хід роботи

1.Розглянути фізіологічні норми добової потреби студентів відповідно до віку та статі.

2. Заповнити таблицю «Індивідуальний харчовий раціон» (колонки 2 та 3), зазначити всі продукти, та їх кількість (у г) у тій послідовності, у якій ви споживали їх протягом попередньої доби.

3. Користуючись таблицею 3, підрахувати кількість білків,жирів, вуглеводів та калорійність вживаних вами продуктів за попередню добу. Дані занести у таблицю ( колонки 4 – 7).

4.Підрахувати загальну кількість білків, жирів,вуглеводів та калорійність їжі окремо за сніданок, обід, полуденок та вечерю. Отримані результати занести у відповідні рядки таблиці 2.

5. Обчислити сумарну кількість отриманих за добу білків,жирів, вуглеводів та калорій. Отримані дані занести у таблицю 2.

6. Визначити, чи відповідає споживання вами їжі вимогам добового розподілу стосовно критерію раціонального харчування (сніданок 25%, обід – 35%, полуденок – 20%, вечеря – 20% від добового раціону). Для цього сумарну кількість калорій прийняти за 100, а відсоток добового раціону за сніданок становитиме кількість усіх калорій, прийнятих вами за сніданок , та відповідатиме певному відсотку, який ви визначите, склавши пропорцію:

Сумарна кількість калорій – 100%

Загальна кільність калорій, отрманих за сніданок – Хснід, %.

Аналогічно вирахувати відсоток добового раціону за обід – Хобід, полуденок –

Х пол., вечерю – Хвеч %. Порівняти, чи відповідають отримані результати даним вимогам.

Таблиця 2








Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 1452;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.