Невиконання вказівок ветеринарних фахівців з ізоляції хворих тварин

Як відомо, хворі тварини – основні джерела інфекції, тому своєчасна ізоляція їх від здорового поголів'я профілактує перезараження тварин і тим самим перешкоджає поширенню інфекційної хвороби. Ветеринарні лікарі розробляють і проводять на закріпленій за ними території лікувально-профілактичні заходи проти інфекційних хвороб, включаючи ізоляцію хворих тварин. Керівники господарств та власники тварин зобов'язані виконувати вказівки ветеринарних працівників за обов'язкової ізоляції тварин, хворих на інфекційні хвороби. Юридичні або фізичні особи – власники тварин, які не виконують розпорядження ветеринарних фахівців з ізоляції хворих тварин, що порушують ветеринарно-санітарні правила і інструкції і у зв'язку з цим допускають матеріальні втрати, державним ветеринарним наглядом піддаються штрафу або судово-слідчими органами притягуються до кримінальної відповідальності.

Ухилення від проведення планових діагностичних досліджень і запобіжних щеплень

У нашій країні ветеринарними фахівцями здійснюється великий комплекс діагностичних досліджень тварин і профілактичних вакцинацій, що забезпечують відносний добробут країни або попереджають поширення соціально небезпечних зооантропонозів: гострих – сибірки, бешихи свиней, емфізематозного карбункула та ін. і хронічних – туберкульозу, бруцельозу та інших інфекційних хвороб. У випадках появи будь-якої інфекційної хвороби ветеринарні фахівці проводять діагностичні дослідження і лікувально-профілактичні заходи (карантинування, вакцинацію та ін.), спрямовані на ліквідацію захворювання. Особи, які ухиляються від проведення вищевказаних заходів, притягуються до адміністративної або кримінальної відповідальності.








Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 796;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.