ЕКСПЕРТИЗА ТВАРИН ПРИ ІНФЕКЦІЙНІЙ ТА ІНВАЗІЙНІЙ ПАТОЛОГІЇ

Інфекції та інвазії - їх джерела, способи передачі, шляхи розповсюдження інфекційних та інвазійних хвороб, перебіг і завершення інфекційного, інвазійного та епізоотичного процесів - визначаються як природні явища об'єктивними закономірностями, обмеження дії і управління якими можливо лише по мірі пізнання цих закономірностей, розробки і здійснення профілактичних і протиепізоотичних заходів.

Під час кожної інфекційної та інвазійних хвороби існують свої джерела і способи передачі збудника хвороби, шляхи поширення інфекції та інвазії, але у всіх випадках значення мають не тільки об'єктивні закономірності виникнення, розвитку і згасання їх, але й суб'єктивний, людський фактор, профілактуючий на основі сучасних досягнень науки і практики можливість їх появи або обмежує масштаби прояву і розповсюдження інфекційних хвороб та соціально-економічний збиток від них.

Необхідність проведення судово-ветеринарної експертизи з питань, пов'язаних із здійсненням, порушенням або непроведенням профілактичних або лікувально-профілактичних заходів проти інфекційних та інвазійних хвороб тварин, виникає в тих випадках, коли до відповідальності притягуються юридичні або фізичні особи, підозрювані або винні в поширенні інфекційних або інвазійних хвороб тварин. У зв'язку з цим судові позови або адміністративні покарання можливі при наступних обставинах: порушення карантинних заходів; порушення правил транспортування тварин; перенесення збудників хвороби безпосередньо людьми; невиконання вказівок ветеринарних фахівців з ізоляції хворих тварин; ухилення від проведення планових діагностичних досліджень і запобіжних щеплень; порушення правил збирання та утилізації трупів тварин; порушенні інструкцій по проведенню дезінфекції.








Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 1231;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.