Взаємодія служби управління персоналом з керівниками в процесі атестації.

Хто ж повинен виконувати складну і кропітку роботу з підготовки і проведення атестації? В більшості випадків все лягає на плечі служби управління персоналом.

Слід пам’ятати, що без підтримки вищого керівництва і співпраці з лінійними менеджерами атестація втрачає сенс.

Як тільки ухвалено рішення проводити атестацію, директор по персоналу повинен погоджувати| ціль з вищим керівництвом. Навіть якщо атестація проходить регулярно, узгодження і обговорення цілей не є зайвим. Можливо, цього року завдання і умови дещо змінилися. Тільки обговоривши, навіщо ми це робимо і що чекаємо отримати, можна приступати до підготовки процедури.

Розібравшись з метою, директор по персоналу повинен запропонувати керівництву один або декілька варіантів проведення атестації, відзначивши достоїнства і недоліки кожного методу і необхідні ресурси. Практична рекомендація — після того, як рішення ухвалене, не треба влаштовувати консиліум з декількох десятків чоловік. Залучати до обговорення лінійних керівників можна і потрібно після того, як розроблена і закріплена на папері система, підготовлено Положення про атестацію (або Політика, залежно від прийнятої в компанії термінології).

Таблиця 12.1.

Розподіл обов’язків між службою управління персоналом і лінійними керівниками

Служба управління персоналом Лінійні керівники
Розробляє систему атестації і готує проект пакету документів Після отримання пропозицій і зауважень від лінійних керівників готує підсумковий документ Готує план організаційно-технічних заходів і після затвердження його наказом генерального директора забезпечує виконання Забезпечує навчання і консультування осіб, які проводять атестацію Готує позитивну інформацію для співробітників Контролює коректність проведення атестації і вирішує спірні питання Збирає і аналізує результати атестації, спільно з керівниками розробляє план подальших дій Знайомляться з проектом документів і вносять свої пропозиції Проходять навчання по проведенню атестації Передають позитивну інформацію підлеглим Оцінюють діяльність своїх підлеглих Проводять атестаційне інтерв’ю Передають в службу управління персоналом результати атестації Спільно із службою управління персоналом розробляють план подальших дій за підсумками атестації

Готовий проект пакету документів передається для ознайомлення лінійним керівникам. Тоді, вже по наявних документах, вони вносять свої зауваження і пропозиції. Ще одна рекомендація – попросити вносити пропозиції письмово. Це економить і час, і нерви.

 








Дата добавления: 2015-11-18; просмотров: 909;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.