США – лідер в галузі генної інженерії та практичного використання ГМО.

США є загальновизнаним лідером в галузі біотехнології, генної інженерії та практичного використання ГМО та ГМПХ. Біотехнологи проводять прямі і точно задані модифікації генетичного матеріалу, переносять гени зовсім не схожих один на одного організмів.

ГІ стала пріоритетною галуззю в світовій науці. У США у цій галузі задіяно десятки тисяч вчених. Так, у Сієтлі (3 млн. мешканців) діє 120 біотехнологічних фірм. Тому і успіхи, досягнені американськими вченими пропорційні колосальним коштам, вкладеним в біотехнологію і генну інженерію. Розробка технологій, що дозволяє примусити бактеріальну клітину виробляти у великій кількості будь-який білок, ознаменувала новий етап науково-технічної революції – ери біотехнології. З використанням цих методів (ГІ) отримано штами-суперпродуценти багатьох білків, що було колись мрією.

Крім структурної і ферментативної білки виконують ще й регуляторну функцію. Майже всі гормони – це невеликі білкові молекули з кількох АК залишків. Раніш виробництво гормонів було складною справою. Простіш було з інсуліном. Тому фармацевтичні фірми США та ін. країн ухопилися за нові можливості ГІ (приклади: гормон росту, інсулін, інтерферон). Інтерферон для вірусів – те ж саме, що антибіотики для бактерій. Його використовують для лікування гепатиту, грипу, енцефаломіокардиту, венеричних хвороб. Всі ці штами сконструйовані на замовлення фірм.

 








Дата добавления: 2015-08-21; просмотров: 632;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.