Тема 1. Загальноприйняті принципи й системи обліку

Роль обліку в системі управління, користувачі облікової інформації. Фінансовий та управлінський облік. Професія бухгалтера. Загальноприйняті принципи та міжнародні стан­дарти бухгалтерського обліку. Необхідність стандартизації обліку в міжнародному масштабі. Адаптація організаційних форм обліку в Україні до міжнародних стандартів. Міжнародні організації із стандартизації бухгалтерського обліку.

Тема 2. Фінансова звітність, її зміст та інтерпретація

Призначення, зміст і методика складання фінансової звітності. Бухгалтерський баланс, його побудова, зміст, ха­рактеристика і оцінка статей. Зміни в балансі. Звіт про при­бутки й збитки, його зміст і порядок складання. Звіт про рух грошових коштів, його зміст і методика складання. До­повнення до звітності. Консолідована звітність. Аналіз фі­нансової звітності.

Тема 3. Облік грошових коштів

Функції грошей. Склад грошових коштів, рахунки для їх обліку. Облік і контроль касових операцій. Створення і ви­користання фонду дрібних сум. Банківські чекові рахунки, порядок їх відкриття. Документальне оформлення операцій з рахунку та перевірка звіту банку. Облік надлишків і нестач грошових коштів. Ваучерна система контролю гро­шових коштів.








Дата добавления: 2015-08-21; просмотров: 551;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.