Пересувні відносяться : гусеничні крани, залізничні, автомобільні, на пневмоході, тракторні.

Переваги: значна мобільність, мають значний радіус дії, невеликий об`єм робіт по монтажу і демонтажу кранів. При переміщенні самохідних стрілок кранів – своєю ходою або на причепах.

Самохідні стрілові крани при монтажі конструкцій, а також при навантаж. розвантаж. роботах.

Недоліки : неоднакова стійкість при різних положеннях поворотної частини. При монтажу тяжких конструкцій на цих кранах потрібно встановлювати висівні опори для стійкості крану.

Недолік: необхідність застосування колії.

Основні технічні характеристики: Q, Н підйому.

Виліт стріли, рівномірне опускання і піднімання і Vрух.(підн./опуск.).

Залізничні крани. При будівництві дуже рідко. Частіше на складах, на площадках укрупненому складанні. Q=5-75т, l стріли менше або дорівн. 32м.

Крани на гусеничн. ходу – при будові невеликих об`єктів, в житловому і цивільних для 1-поверхових . Q= 3- 160т, l стріли менше або дорівн. 50м.

Для збільшення виліту стріли крану їх оснащують додатковими стрілами (вставками), які називаються гуськами, або клювами.

 

Пневмоколесні крани - монтують на спец. шасі з ходою 2-х чи 3-х осьовою частиною. Ширина ходового шасі більше за автомобільн., за рахунок цього ці крани більш стійкі. Q= 5- 100т, при підйомі ваги більше 10т вони повинні працювати на випускних опорах. Довжина стріли менше або дорівнює 39м.

При монтажі конструкцій житлових, пром. споруд.

Автомобільні крани – характеризуються високою мобільністю.

Вантажопідйомність менше або дорівнює 25т, виліт стріли до 22м. при монтажу невеликих конструкцій частіше в сільському будівництві. При роботі більше 10т на виносних опорах.

Козлові крани – використовуються для буд-ва одноповерхових пром. споруд а також на розвантаж. роботах і на площадках укрупн. складання.

Козлові крани Q менше або дорівн. 60т. Н підйому крюка 7 – 31м. Довжина прогону до 74м.

Баштові крани - при будівництві високих споруд пром., цивільних, житлових будинків. Вантажопід. легкі = 5 – 10т,-тяжкі = 10 – 75т.

Можуть бути оснащені поліспастом, або стрілою з вантаж. возиком.

Самопідйомні баштові крани на змонтованих конструкціях і при монтажу каркасних висотних споруд. Q=3-16т, виліт стріли 30-37м, Н підйому до 150м.

Приставні крани прикріпл. до змонтованих конструкцій. Q до 12,5т, виліт стріли до 50м, Н підйому до 150м. Застосовують при монтажі висотних інженерних споруд.

 

3. Основними робочими характеристиками кранів: Вантажопідйомність – маса найбільшого вантажу який може бути піднятий краном;

Виліт стріли – відстань між вертикальною віссю обертання поворотної платформи крану і верт. віссю, що проходить через центр крюка.

Висотою підйому крюка – відстань від рівня стоянки крану до крюка крану при визначеному вильоті стріли.

Для баштових кранів – грузовий момент - добуток ваги вантажу на виліт стріли.

 








Дата добавления: 2015-08-14; просмотров: 1378;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.