Складування та зберігання конструкцій в межах складу

В межах складу конструкції розміщують окремо, розділяючи їх за видом та номенклатурою. Територію під склад зберігання збірних залізобетонних конструкцій розділяють вздовж на окремі зони та частини. В зоні, яка розміщена поблизу будівельного об’єкта, слід розміщати вироби, що мають найбільшу вагу, з розрахунком коротшого шляху подачі до місця монтажу на кожній захватці з врахуванням вантажопідйомності кранів.

Вироби, що мають меншу вагу, розташовують у зонах, що знаходяться далі від будівлі. Між зонами в подовжньому та поперечному напрямках передбачають проходи завширшки 1 м.

Для раціонального розташування збірних залізобетонних конструкцій на складі будівельного майданчику потрібно дотримуватись таких вимог:

- залізобетонні конструкції та вироби слід зберігати в проектному положенні, за винятком колон, сходинкових маршів, паль, сміттєпроводів;

- стоси (штабелі) слід маркувати або навішувати на них таблички, в яких вказують кількість та тип складених конструкцій;

- залізобетонні конструкції слід розміщувати так, щоб заводське маркування зручно було читати з боку проходу або проїзду, а монтажні петлі виробів, складених в стоси, були повернуті догори;

- збірні конструкції слід складувати в стоси так, щоб було зручно виконувати їх стропування при підйомі та переміщенні;

- до місць складування будівельних конструкцій слід залишати зручні під’їзди та підходи;

- при розміщенні матеріалів біля огорож або тимчасових споруд відстань між ними та стосами приймати не менше ніж 1 м;

- розміри стосів встановлювати в залежності від габаритів будівельних конструкцій, а їх об’єм – від якості основи (земля, ущільнений ґрунт, бетонна основа).

При зберіганні на складах конструкції повинні опиратись тими площинами, як при роботі в споруді, що не викликатиме перенапруження в бетоні і пошкодження виробів.

При зберіганні залізобетонні вироби повинні опиратись на дерев’яні інвентарні прокладки, які потрібно розміщати по вертикалі тільки одна над одною. Для підкладок рекомендується використовувати пиломатеріали перерізом 150*100; 150*150; 100*100 мм або колоди, обпиляні з обох боків. Прокладки повинні бути перерізом не менше 60*40 мм. На приоб’єктних та інших складах залізобетонних та бетонних виробів рекомендується зберігати запас прокладок та підкладок в спеціально передбачених місцях.

Підкладки під вироби слід класти на щільну і вирівняну основу. Під час зберігання виробів в стосах прокладки між виробами по висоті стосу повинні бути розміщені по вертикалі одна над одною по лінії підйомних пристроїв ( петель, отворів) або в інших місцях, що вказані в робочих кресленнях.

За наявності у виробах виступаючих деталей або монтажних петель товщина прокладок повинна перевищувати розмір виступаючих деталей або монтажних петель не менше ніж на 20мм.

Вироби з опорядженими поверхнями повинні розміщуватись на складі, зберігатись і транспортуватись за умов, що виключають їх пошкодження.

Вироби з автоклавних бетонів, тришарові стінові панелі та інші конструкції з утеплювачем потрібно захищати при зберіганні від попадання на них атмосферних опадів.

У зимовий період не допускається складати конструкції на підкладки і прокладки, які покриті льодом. Наскрізні отвори в блоках і плитах закривають толем або фанерою для запобігання утворенню інею і попаданню снігу. Конструкції необхідно періодично очищати від снігу, накривати їх толем або щитами.

 








Дата добавления: 2015-08-14; просмотров: 1356;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.