Структурна схема технологічного процесу монтажу

 

Структурна схема технологічного процесу монтажу

 

В індустріальному будівництві монтаж будівельних конструкцій – це основний (ведучий) технологічний процес. Цьому сприяє розвинута промисловість будівельної індустрії з виробництва конструкцій, деталей, виробів для збірного будівництва, наявність ефективних засобів механізації, можливість здійснювати монтаж потоковим методом.

Монтаж будівельних конструкцій – це комплексно-механізований процес зведення будинків, споруд або їх частин із заздалегідь виготовлених елементів чи вузлів. Монтаж будівельних конструкцій – це комплексно-механізований процес, який складається із простих процесів і операцій, які виконуються за допомогою монтажних, такелажних і транспортних засобів.

Складові комплексного процесу монтажу розділяються на транспортні, підготовчі та суто монтажні процеси.

До транспортних процесів належать транспортування вантажів, включаючи навантажування монтажних елементів, їх перевезення, розвантаження, приймання та складування або подавання під гак крана.

Завдання підготовчих процесів – підготувати будівельні конструкції до монтажу. Ці процеси складаються з укрупнення конструкцій, зміцнення конструкцій на період їх монтажу та попереднього оснащування конструкцій такелажним приладдям, риштуваннями, пристроями для вивіряння та тимчасового закріплення.

Суто монтажні процеси (операції) – це підготовка місць встановлення конструкцій, стропування і захоплення конструкцій, піднімання або переміщування, наведення та установлення їх на опори або заведення їх у стик, вивіряння, тимчасове та постійне закріплення їх в проектному положенні.

Паралельно з монтажем конструкцій виконуються супутні процеси та операції, які забезпечують підготовку фронту робіт – бетонування стиків, зварювання, установлення болтів, антикорозійний захист, герметизація тощо.

Організаційно монтаж будівельних конструкцій може бути здійснений по двом схемам – монтаж зі складу та монтаж з транспортних засобів.

 








Дата добавления: 2015-08-14; просмотров: 2641;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.