На періоди, етапи, технологічні стадії.

За специфікою виконання роботи по зведенню будинку поділяють на загально будівельні та спеціальні. Загальнобудівельні роботи це роботи по зведенню підземної частини, зведення наземної частини будинків та опоряджувальні роботи.

Відповідно до виду виконуваних робіт, а також за часом їх виробництва розрізняють і періоди будівництва. Як правило, існують три періоди зведення будівель, що відповідають трьом основним етапам виробництва робіт, - підготовчий, основний і завершальний.

У підготовчому періоді будівництва виконують розчищення території, знос непотрібних будов, перенесення існуючих інженерних комунікацій, улаштування тимчасових під'їзних шляхів, водопроводу, електропостачання, слабострумні мережі і так далі. Крім того, в підготовчому періоді будівництва вирішують питання пожежної безпеки, безпеки життєдіяльності та забезпечення відповідними санітарно-гігієнічними та побутовими умовами всіх працюючих на будівельному.

Основний період будівництва найбільш тривалий за часом і включає виробництво всіх загальнобудівельних робіт, а також робіт по монтажу технологічного і інженерного устаткування будівель. У цей період в будівельний процес включається найбільше число людей, роботи виконують, в основному, відразу на декількох ділянках з поєднанням в часі. Основний період вимагає найбільшої організованості в постачаннях матеріалів і комплектуючих деталей і багато в чому залежить від якості підготовчих робіт.

Завершальний період будівництва є останнім етапом, об'єднуючим роботи з підготовки будівель і споруд до здачі, впорядкування території, наладки і випробування інженерних комунікацій і технологічного устаткування. Завершальний період зазвичай супроводжується залученням великого числа людей різних спеціальностей, що вимагає підвищеної уваги з боку інженерного і адміністративного персоналу.

При зведенні будівель прийнято групувати роботи по періодах та стадіях, які називаються циклами. Періоди будівництва – підготовчий, основний період. Після закінчення підготовчого періоду будівництва здійснюють роботи - підземного, надземного та обробного циклів.








Дата добавления: 2015-08-14; просмотров: 1199;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.