Загальні положення. 2.Основні принципи сучасного будівництва.

Лекція №1

ОСНОВНІ ПРИНЦИПИ СУЧАСНИХ МЕТОДІВ ЗВЕДЕННЯ БУДІВЕЛЬ ТА СПОРУД. ПРИНЦИПИ ТЕХНОЛОГІЧНОГО ПРОЕКТУВАННЯ ПОТОЧНОГО БУДІВНИЦТВА

План

1.Загальні відомості.

2.Основні принципи сучасного будівництва.

3.Структура, склад і особливості будівельних технологій.

4.Потоковість будівельних процесів.

5.Техніко-економічні показники.

6. Завдання технологічного проектування;

7. Проект організації будівництва;

8. Проект виконання робіт;

9. Види проектів виконання робіт та їх зміст;

10.Послідовність розробки проектів виконання робіт;

11. Зміст технологічної карти.

 

 

Загальні положення

Будівництво - це виробнича діяльність спрямована на створення (зведення) (нове будівництво), підтримання у потрібному стані (ремонт) та приведення у відповідність зміненим вимогам (реконструкція) споруд.

Споруда - це стаціонарний об’єкт, що спирається на основу, складається з будівельних конструкцій та може мати інженерне обладнання.

Нове будівництво – це зведення будинків і споруд за вперше розробленими проектами.

Ремонт– оновлення (часткове або повне) будинків і споруд із додержанням основних рішень щодо первісного проекту, спрямоване на підтримання та підвищення їхніх експлуатаційних показників.

Реконструкція – перебудова існуючих будинків і споруд для поліпшення їхнього функціонування або для використання їх за новим призначенням.

Будівельна галузь об’єднує підрядні, проектні, інженерно-пошукові та науково-дослідні організації і установи. Основу галузі складають будівельно-монтажні організації і обслуговуючі їх транспортні та промислові підприємства.

Основним завданням будівельної галузі є створення будівельної продукції та забезпечення високої ефективності будівельного виробництва.

Будівельне виробництво - це комплекс взаємозв’язаних трудових процесів і виробничих стосунків, спрямованих на отримання будівельної продукції. Будівельне виробництво об’єднує в собі дві підсистеми - технологію будівельного виробництва та організацію будівництва, кожна з яких має свою сутність та наукову основу.

Технологія ( від грецького слова teche- мистецтво, майстерність, вміння, та logos - наука, вчення) - це сукупність методів обробки, виготовлення, змін стану, властивостей, форми сировини, матеріалу, виробів, які здійснюються у процесі виготовлення продукції.

Технологія будівельного виробництво - це наука про методи виконання будівельних процесів при зведенні (реконструкції) будівель та споруд. При цьому поняття "метод " включає в себе принципи виконання будівельних процесів, що базуються на різних способах впливу (фізичних, хімічних, механічних, тощо ) на предмет праці (будівельні матеріали, конструкції, напівфабрикати, тощо) з використанням засобів праці (будівельних машин, засобів малої механізації, тощо).

Будівельне виробництво складається з процесів, кінцевим результатом котрих є будівельна продукція.








Дата добавления: 2015-08-14; просмотров: 1135;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.