Основні принципи сучасного будівництва

Сучасний науково-технічний рівень розвитку суспільства з одного боку диктує нові, як правило, підвищені вимоги до будівельного виробництва, з другого боку, розкриває нові можливості у його удосконаленні та оновленні.

Принципами, які закладаються в основі будівельного виробництва, є: системність, безпечність, гнучкість, ресурсозбереження, якість, ефективність.

Системність– Означає розглядання будівельного процесу будівництва об’єкту як єдиної будівельної системи, що має складну ієрхаричну структуру, що складається із великої кількості елементів, зв’язаних один з одним і зовнішнім середовищем, конструктивними, технологічними, організаційними та економічними зв’язками .

Безпечність– являє собою принцип, що забезпечує відповідність об’ємно-планувальних, конструктивних, організаційно-технологічних рішень, які приймаються при будівництві і експлуатації об’єкту, умовам оточуючого природного і соціального середовища і який гарантує стійкість об’єкту, в тому числі у випадку виникнення надзвичайних та екстремальних ситуацій.

Гнучкість – означає спроможність виробничого процесу зведення об’єкту адаптуватися до умов виробництва робіт, які часто змінюються, реагувати на зміни організаційних, технологічних і ресурсних параметрів в широкому діапазоні і при цьому досягати кінцевого результату із збереженням проектних показників.

Ресурсозбереження являє собою принцип, направлений на оптимізацію і економію витрачання матеріальних, енергетичних, трудових, фінансових ресурсів на всіх етапах створення будівельного об’єкту.

Якість означає відповідність усім параметрів будівельних процесів проектним значенням, а також діючим нормам, стандартам, регламентам, на основі системи безперервного контролю на усіх етапах будівництва і експлуатації об’єкту.

Ефективність являє собою кількісну оцінку величини відповідності запроектованих параметрів будівництва об’єкту кінцевим або проміжним показникам, які визначають вартість, терміни, кількість, якість, витрати ресурсів при створенні будівельної продукції.

 








Дата добавления: 2015-08-14; просмотров: 1065;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.