Зв’язані коливальні контури.

В електричних та радіоелектронних пристроях поряд з одиночними часто використовують зв’язані резонансні контури. Два контури називаються зв’язаними коли коливання в одному контурі породжують коливання в іншому. Контур, у який увімкнено джерело е.р.с., називається першим або первинним, а інший, зв’язаний з ним - другим або вторинним. Передача електромагнітної енергії із одного контуру в інший може відбуватися за рахунок: спільного магнітного поля (трансформаторний або індуктивний (рис.5.10,а) та автотрансформаторний зв’язок(рис.5.10,б)); спільного електричного поля (внутрішній (рис.5.10,в) та зовнішній (рис.5.10,г ) ємнісний зв’язок); спільного резистора (гальванічний зв’язок (рис.5.10,д)) .

 

Рис.5. 10

І хоча на практиці окрім вищезазначених використовуються і комбінований зв’язок (спільне електричне та магнітне поле) проте найбільш поширеним є зв’язок через взаємну індуктивність між котушками та .








Дата добавления: 2015-08-14; просмотров: 3537;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.