Перенесення насичення

 

Ще одне явище, яке може спостерігатися в експериментах ЯЕО – це перенесення насичення. Воно може виникати при спробах насичення протону, що бере участь в обмінному процесі. У спектрі це явище проявляється в появі сильного негативного сигналу для партнера по хімічному обміну сигналу, що насичується. Для двох граничних швидкостей молекулярного руху перенесення насичення від одного сигналу до іншого за допомогою хімічного обміну (Рис. 1.64) проявляється по різному. Якщо насичувати сигнал протона, що приймає участь в обмінному процесі, то його партнер по обміну також насичується. У випадку, якщо молекулярний рух відповідає позитивним ЯЕО, знак зміни інтенсивності сигналу, що приймає участь в обміні, протилежний до знака ЯЕО. У випадку повільного обміну ЯЕО та хімічний обмін розрізнити неможливо.

Рис. 1.64.Схема процесу перенесення насичення. Насичення сигналу A приводить до одночасного насичення сигналу C, якщо ядра A і C протягом періоду насичення беруть участь у процесі хімічного обміну.








Дата добавления: 2015-08-11; просмотров: 521;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.