Фізичний рівень протоколу

Фізичний рівень протоколу FDDI складається з двох підрівнів:

· підрівня фізичного середовища (PMD);

· підрівня фізичних сигналів (PHY).

Підрівень фізичного середовища є найнижчим підрівнем моделі протоколів FDDI. Він залежить від фізичного середовища і визначає:

· типи оптоволоконних приймачів і передавачів (у разі волоконного PMD) і згасання сигналу на шляху від передавача до приймача;

· фізичне середовище для передачі цифрового сигналу;

· тип конектора станції і його геометричні специфікації;

· характеристики і функціонування оптичного ключа обходу.

Крім того, PMD описує типи конекторів середовища інтерфейсу (MIC), за допомогою яких станції підключаються до оптоволоконного середовища. Ці конектори використовуються як станціями, так і концентраторами. PMD визначає можливі шляхи обходу пошкоджених ділянок мережі, а також рівні напруги живлення для оптичних приймачів-передавачів.

Підрівень передачі фізичних сигналів відповідає за ефективне кодування цифрових даних, отриманих з підрівня MAC. При цьому використовується код 4В/5В, за допомогою якого кожні чотири біти даних кодуються п’ятьма бітами. Цей код, так само як і манчестерський, є самосинхронним, проте відрізняється від останнього меншою надлишковістю. На приймальному кінці PHY також відповідає за декодування прийнятої послідовності бітів з PMD для передачі в MAC. Зазначений механізм кодування-декодування відрізняє FDDI від інших технологій локальних мереж і забезпечує швидкість передачі даних 100 Mбіт/с. Такий спосіб кодування теж дає можливість визначати помилки порушення коду за допомогою монітора помилки фізичного зв’язку (LEM).









Дата добавления: 2015-08-11; просмотров: 565;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.