Фізичні та юридичні особи

В англо-американській системі цивільного права також вирізня-оть фізичних та юридичних осіб.

Фізичні особи як суб'єкти правовідносин наділені правосуб'єкт-сістю (1е£а1 сарасііу), яка на практиці поділяється на активну та іасивну. Під активною правосуб'єктністю розуміють здатність до :амостійного вчинення правового акта, під пасивною — здатність іути носієм прав та обов'язків. Правосуб'єктність фізичних осіб є іівною та належить їм з моменту народження і до моменту смерті. )бсяг активної правосуб'єктності залежить від віку особи. Інститут іредставництва в англо-американській системі цивільного права іідсутній, а всі можливі дефекти в активній правосуб'єктності зізичних осіб компенсуються інститутом довірчої власності.

Юридичним особам в англо-американській системі права, крім іередбачених способів створення, відомий також і спрощений спо-іб, за яким юридична особа, яка дотримується певних формальних имог, вважається такою, що існує, навіть коли її державна реєст-іація і не відбулася.

Юридичні особи поділяються на товариства та компанії (корпо-ації). Товариства поділяються на повні (ипіішііей рагіпегзпір) та юмандитні (Нтііесі раїЧпегзЬір)1. Корпорації є аналогами това-иств із обмеженою відповідальністю та акціонерних товариств у онтинентальному праві. Проте, на відміну від континентальної си-теми, вони не підлягають поділу залежно від кількості вкладів часників (зЬагез). Згідно з доктриною правоздатність юридичних сіб спеціальна (иііга уігєз), проте на практиці фактично визнано її ніверсальність.

При цьому вони в Англії та США не вважаються юридичними особами, проте під­лягають, як правило, обов'язковій державній реєстрації.









Дата добавления: 2015-07-24; просмотров: 598;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.