Визначення втрат часу і довжини черги на пересіченнях в одному рівні

У процесі роботи пересічень автомобільних доріг в одному рівні на другорядній дорозі спостерігається черга автомобілів, які очікують можливості проїзду через пересічення. Це викликано тією обставиною, що автомобіль другорядної дороги може підійти до пересічення в той момент, коли в потоці на головній дорозі будуть інтервали , де - це граничний інтервал між автомобілями в потоці на головній дорозі, при появі якого автомобіль, що очікує на другорядній дорозі, може виконати маневр пересічення або злиття. Величина цього інтервалу визначається з умови, що він буде прийнятний для заданої кількості водіїв. У даний момент приймається 85-% забезпеченість (тобто, 85% водіїв зможуть здійснити маневр при заданих однакових умовах).

Якщо напротязі будь-якого часу в основному потоці не задовольниться рівність , то на другорядній дорозі утвориться черга. При появі інтервалів кількість автомобілів у цій черзі почне зменшуватися.

Довжина черги перед пересіченням в одному рівні не залишається постійною, змінюючись від 0 до визначених меж залежно від інтенсивності руху на дорогах, які перетинаються.

Методика визначення втрат часу і довжини черги перед нерегульованим пересіченням в одному рівні була запропонована Дорфітхом, однак в якості основного посилання ним була прийнята умова строгого підпорядкування розподілу інтервалів між автомобілями в потоці на обох дорогах, які перетинаються, розподілу Пуассона, що в реальних умовах зустрічається доволі рідко.

На основі дослідження режиму руху потоку автомобілів Лобановим запропонована методика визначення довжини черги і втрат часу автомобілями другорядної дороги перед пересіченням в одному рівні, яка дозволяє врахувати реальні умови руху. При цьому були використані деякі положення методики Дорфітха, справедливі для опису загальних випадків у теорії черг застосованих до потоку автомобілів. Для визначення довжини черги для автомобілів, які очікують перед пересіченням на другорядній дорозі необхідно знати ймовірність прибуття і автомобілів за час .








Дата добавления: 2015-07-24; просмотров: 1029;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.