Концепція робочого капіталу і його структура. Поняття «вартість» капіталу і «ціна фірми».

Капітал підприємства характеризує загальну вартість засобів в грошовій, матеріальній і нематеріальних формах, інвестованих у формування його активів.

Йому присутні такі його характеристики:

1. Капітал підприємства є основним фактором виробництва;

2. Капітал характеризує фінансові ресурси підприємства, що приносять дохід.

3.Капітал є головним джерелом формування добробуту його власника. Забезпечує необхідний рівень цього добробуту як у поточному, так і перспективному періоді.

4. Капітал підприємства є головним вимірювачем його ринкової вартості. В цій якості виступає перш за все власний капітал підприємства, який визначає обсяг його чистих активів;

5. Динаміка капіталу підприємства є важливішим барометром рівня ефективності його господарської діяльності. Спроможність власного капіталу до самозростання високими темпами характеризує високий рівень формування і ефективності розподілу прибутку підприємства, його спроможність підтримувати фінансову рівновагу за рахунок внутрішніх джерел.

Будь-яке підприємство має відповідну потребу в джерелах засобів, що фінансувати свою діяльність. В залежності від тривалості існування в даній конкретній формі активи підприємства рівно і як джерела коштів, можна розділити на коротко - і довгострокові. Залучення того чи іншого джерела фінансування пов’язано для підприємства з певними витратами: акціонерам требу виплачувати дивіденди, банкам – проценти за надані йому кредити та позики. Загальна сума коштів, яку треба виплатити за використання певного обсягу фінансових ресурсів, вираженого у відсотках до цього обсягу, називається ціною капіталу або вартістю капіталу.








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 739;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.