Реалізація результатів операційного аудиту та їх оформлення і документування.

 

За результатами операційного аудиту, протягом місяця з дати отримання від суб'єкта господарювання річної фінансової звітності складається аудиторський звіт.

Робочі матеріали, які підтверджують встановлені факти, табличні дані, сформовані державним аудитором за результатами здійснених оцінок досягнутих суб’єктом господарювання результатів, прикладаються як додатки до аудиторського звіту.

Вимоги до аудиторського звіту:

- інформація аудиторського звіту має бути зрозумілою за змістом, лаконічно викладеною та розкривати суть встановлених операційним аудитом недоліків та порушень при здійсненні господарських операцій;

- кожен розділ аудиторського звіту повинен містити узагальнюючі висновки щодо розкритої в ньому інформації;

- прийнятний обсяг аудиторського звіту має становити 20-40 сторінок;

- структура аудиторського звіту має передбачати наступні підрозділи: вступ; аналіз фінансово-господарської діяльності суб’єкта господарювання; оцінку правильності бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності; оцінку стану усунення керівником суб’єкта господарювання недоліків і порушень за результатами моніторингу господарських операцій та перевірки ризикових операцій; висновки і рекомендації; додатки.

Аудиторський звіт розглядається за участю керівника та уповноважених представників суб'єкта господарювання протягом 5-ти робочих днів.

За наявності зауважень до звіту складається Протокол розбіжностей і передається органу ДФІУ, який проводив аудит, для їх аналізу та обґрунтування. У строк, не пізніше ніж 15 робочих днів після підписання цього протоколу орган ДФІУ повинен дати письмовий висновок, який затверджується керівником органу ДФІУ.

 

 








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 595;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.