Екіпіровка для занять оздоровчою ходьбою.

Головне в екіпіровці для оздоровчої ходьби - взуття, як повсякденне, так і спортивне. Взуття повинне служити як би ресорою при ходьбі.

Взуття повинне мати міцний задник і потовщену підошву під п'ятою. При плоскій підошві нога як би провалюється при опусканні стопи п'ятою на ґрунт. Таке провалювання може привести ще незміцнілі ноги новачка до перерозгинання в колінному суглобі, а це позначиться на стилі ходьби і на її швидкості, а в окремих випадках може навіть привести до травми.

Бажана деталь взуття - супінатор, тобто спеціальне прокладення, що підтримує зведення стопи. Його наявність дуже корисна, оскільки при тривалій ходьбі стопа відчуває значне навантаження і починає уплощатися. Лікарі встановили, що у спортсменів-професіоналів при тривалих тренуваннях на жорсткому ґрунті внутрішнє повздовжнє зведення стопи може опуститися на 6 - 8 мм, а відновлюється воно тільки через 48 годин.

При заняттях оздоровчою ходьбою неприйнятне будь-яке взуття з гострими носками, оскільки пальці ноги, окрім великого, будуть позбавлені можливості повноцінно відштовхуватися від поверхні землі. Абсолютно не годиться для швидкої ходьби і взуття з відкритою п'ятою - босоніжки, сабо і тому подібне

Не бажано займатися також у взутті, яке має високий підйом з шнуруванням, оскільки при ходьбі утруднюється робота гомілковостопних суглобів і натираються ноги в кісточках.

Для оздоровчої ходьби можна з успіхом використовувати багато літніх видів взуття з м'якою литою підошвою. Деякі з них робляться з супінатором.

При заняттях оздоровчою ходьбою не прийнятне жіноче взуття на каблуках, оскільки вони не дають можливості повністю розгинати суглоби ніг при збільшенні швидкості ходьби.

Спеціальне взуття для оздоровчої ходьби рекомендується носити з шкарпетками з натуральних матеріалів (бавовна, шерсть), які добре вбирають піт і оберігають від розтертої шкіри.

Одяг для ходьби прийнятний як повсякденний, так і спеціальний спортивний. Він має, передусім, забезпечувати свободу рухів, оскільки збільшення швидкості ходьби пов'язане із збільшенням амплітуди руху багатьох ланок тіла. У вітряну або дощову погоду добре використовувати вітрозахисний і водовідштовхувальний костюми.








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 734;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.