Надання послуг організації споживання та дозвілля в закладах ресторанного господарства.

Послугами ресторанного господарства користуються не лише для того, щоб задовольнити фізіологічну потребу в їжі. Відвідувачів в ресторани привертає можливість цікаво провести дозвілля, поспілкуватись у витонченій атмосфері. Такою її робить продуманий дизайн ресторану, гарно сервіровані столи, прикрашені квітами та свічками, зі смаком оздоблені страви, шанобливість і увага з боку обслуговуючого персоналу.

Великий психологічний вплив робить на людину музика. Вона має не менше значення, чим приємна і затишна обстановка в залі, красивий інтер'єр. Тому так важливий вибір і виконання музичних творів. Гарний оркестр – реклама для ресторану. Звичайно в ресторанах оркестри складаються з 3, 5, 7, 10 музикантів (піаніно, контрабас, ударні інструменти, акордеон, труба, скрипки, саксофон, тромбон), що виступають з солістом чи солісткою.

Концертна програма оркестру повинна бути ретельно продумана із врахуванням емоційного і естетичного впливу на слухачів окремих її номерів. Так, на початку вечора, поки відвідувачі зайняті застільною бесідою і чеканням ще не прибулих друзів, рекомендується виконувати естрадні концертні номери . Пізніше можна познайомити слухачів з новими естрадними вітчизняними чи закордонними піснями у виконанні соліста. В другій половині вечора рекомендується виконувати в основному танцювальну музику, чергуючи рухливі ритмічні мелодії з більш спокійними, плавними, ліричними. Репертуар визначається з урахуванням тематичної особливості заходу. В останній час дуже популярним стало запрошення відомих колективів. Це приваблює в ресторан більшу кількість клієнтів, які хочуть послухати улюблених виконавців, а послуги харчування відіграють додаткову роль.

У справі приваблення клієнтів на увагу заслуговує досвід деяких рестораторів організовувати тематичні вечори, а також клубний відпочинок. Про проведення тематичного вечора в ресторані повідомляється заздалегідь. Його тематика може бути різноманітною: від організації вечірки у стилі тисяча і однієї ночі, з відповідним оформленням залу, оздобленням столиків, одягу офіціантів, музикою і меню до вечірки в стилі хай-тек. Займатися організацією подібних послуг можуть як самі ресторатори, що вимагає від останніх високої професійної майстерності, зв’язків в творчих колах, зрештою, фантазії. Але частіше це роблять спеціалізовані фірми, які пропонують свої послуги рестораторам для приваблення більшої кількості клієнтів. Тематичні вечори можуть бути присвяченими різноманітним святам (Новий рік, 8 Березня, День народження). Відповідно від привода, заради якого збираються клієнти в ресторані, залежить меню, оздоблення зали, столиків, розважальна програма, репертуар музикантів та інше. Менш ризикована справа – організовувати вечірки на замовлення клієнтів, що нагадує кейтеринг тим, що заздалегідь відома кількість клієнтів, замовник оплачує всі витрати, приймає активну участь у складанні меню, висловлює побажання щодо розважальної програми. Проведення таких вечірок в ресторані дозволяє клієнтам звільнитися від багатьох турбот – пошуків достатнього приміщення для прийому великої кількості гостей, необхідних меблів, столової білизни, посуду і приладів, від закупівлі необхідних продуктів, приготування з них різних закусок і страв, обслуговування гостей і, нарешті, від збирання посуду і його миття, прибирання і приміщення після банкета. Тим більше ресторан може організувати якісне обслуговування, розважальну програму і задовольнити бажання замовника. Формою організації надання послуг харчування в першому та другому випадку є банкет.








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 779;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.