Організація кейтерингу підприємствами ресторанного господарства.

Менеджер служби кейтерингу, приймаючи замовлення, погоджує із замовником вид обслуговування (пікнік, сніданок, бізнес-ланч, вечеря, банкет за столом, дитяче свято, фуршет, коктейль, чай, презентація), кількість і склад учасників; розміри приміщень, порядок розстановки столів, час початку і тривалість обслуговуваного заходу. Менеджер пропонує замовникові на вибір один з варіантів ексклюзивного оформлення інтер'єру, розробку оригінального сценарію проведення урочистості, організацію шоу-програми, знайомить замовника з порядком надання послуг. Він також пропонує замовникові декілька варіантів меню (на вибір) і, погодивши з ним меню і карту вин, повідомляє про те, які продукти і напої є на підприємстві, а які необхідно придбати ресторану або замовникові (якщо це національні або місцеві продукти, на які є сертифікати).

Замовлення реєструється в спеціальному журналі з вказівкою прізвища замовника, телефону, дати, часу і місця проведення заходу. Потім працівники ресторану знайомляться з приміщеннями, виділеними для проведення банкету або іншого заходу, визначають асортимент і кількість посуду, приладів, столової білизни, кількість офіціантів, барменів і іншого обслуговуючого персоналу. Офіціанти і бармени, що здійснюють обслуговування поза рестораном, повинні мати бейджики з вказівкою прізвища, імені, назви підприємства.

Працівники ресторану на підставі розрахунку, підбирають посуд, прилади, столову білизну, упаковують в коробки, доставляють їх на місце заздалегідь. Найбільш зручний вид транспортування — контейнери, обклеєні усередині м'якою тканиною, з відділеннями для певного виду посуду.

Працівники виробництва і сервіс-бар на підставі заздалегідь узгодженого із замовником меню готують закуски, страви, упаковують в поліетиленову плівку, готують напої і завчасно з урахуванням встановлених термінів зберігання продукції відправляють їх в день проведення заходу на місце. До початку обслуговування гостей менеджер проводить інструктаж з офіціантами, барменами.








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 1045;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.