ВСЕСВІТНЯ ОРГАНІЗАЦІЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) створена відповідно до рішення Міжнародної конференції по охороні здоров'я в червні 1946 року в Нью-Йорку. Устав ВООЗ ратифікований 7 квітня 1948 р. З тих пор цей день щорічно відзначається як Всесвітній день здоров'я.

Основні завдання ВООЗ:

1. · координація міжнародної діяльності в області охорони здоров'я;

2. · надання державам відповідної інформації;

3. · надання допомоги в питаннях охорони здоров'я;

4. · заохочення й розвиток роботи з боротьби з епідемічними й іншими хворобами, а також по охороні психічного здоров'я;

5. · проведення спільних досліджень в області охорони здоров'я;

6. · сприяння в підготовці медичних кадрів й ін.

За Статутом вищим органом ВООЗ є Всесвітня асамблея охорони здоров'я, щорічні сесії якої проводяться, як правило, у Женеві в Палаці Націй. В 1981 р. 34-я сесія Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я прийняла Глобальну стратегію досягнення здоров'я для всіх. Своїм рішенням ВООЗ поставила стратегію здоров'я, саму проблему здоров'я, здоров'я як ціль й як цінність у фокусі етичної й інтелектуальної уваги народів миру. Сьогодні 142 країни з 166 прийняли цю політику на урядовому рівні. У рамках ВООЗ була сформульована 21 завдання по досягненню здоров'я для всіх (ЗДВ). У цих завданнях відбиті конкретні потреби всього Європейського регіону й запропоновані дії, необхідні для поліпшення здоров'я народів. Вони повинні стати свого роду еталоном, мірилом ходу роботи й досягнень по поліпшенню й охороні здоров'я й зменшенню факторів ризику в літньому віці.








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 841;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.