Загальні поняття про статистичні методи оброблення медичних даних.

Статистика, що вивчає питання, пов’язані з медициною, гігієною та охороною здоров'я, називається медичною статистикою. Важ­ливим принципом статистики є вивчення масових явищ. У на­шій державі цю функцію виконує Центр медичної статистики Міністерства охорони здоров'я України, який координує діяль­ність територіальних інформаційно-аналітичних центрів ме­дичної статистики та ЛПЗ щодо збирання, обробки та аналізу статистичної інформації.

 

Схема 1. Служби медичної статистики

Відділ теорії медичної статистики впроваджує наукові ме­тоди збирання, обробки, аналізу та оцінки медико-статистичної інформації.

Відділ статистики суспільного здоров'я вивчає стан здоров'я населення, яке характеризується демографічними показниками, показниками захворюваності.

Відділ статистики охорони здоров'я застосовує інформацій­ні технології з обробки та аналізу інформації про органи охоро­ни здоров'я, що стосується їхньої діяльності, обліку медичних кадрів, медико-санітарного майна та ін.

Відділ методів статистики в управлінні збирання даних здійснює збирання даних відповідно до ієрархічної територі­альної структури Міністерства охорони здоров'я. Медико-ста­тистичні дані збираються регулярно в повсякденній оператив­ній роботі органами охорони здоров'я та направляються в суво­ро встановленому порядку у вигляді спеціальних документів державної медичної звітності.








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 2553;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.