В огляді... 1. Вміст глюкози у плазмі підвищується внаслідок комбінованої дії глюкагону, адреналіну, норадреналіну та кортизолу

1. Вміст глюкози у плазмі підвищується внаслідок комбінованої дії глюкагону, адреналіну, норадреналіну та кортизолу. Ці гормони забезпечують глікогеноліз та глюконеогенез, тим самим збільшуючи кількість глюкози, котру можна використати у якості джерела енергії. Ці ж функції виконує гормон росту та гормони щитовидної залози.

2. Інсулін допомагає виділеній глюкозі надійти до клітин, де вона може бути використана для утворення енергії. Однак рівень інсуліну знижується при тривалому фізичному навантаженні, що свідчить про те, що фізичне навантаження саме по собі сприяє дії інсуліну. Таким чином, при виконанні фізичного навантаження потрібно менше гормонів, ніж у стані спокою.

3. При знижених запасах вуглеводів організм переходить на використання жирів у якості джерела енергії. Цьому процесу сприяють кортизол, адреналін, норадреналін та гормон росту.

4. Кортизол прискорює процес ліполізу, виділяючи у кров вільні жирні кислоти, котрі можуть бути використані клітинами для утворення енергії. Рівень кортизолу досягає піка, а потім при тривалій фізичній роботі вертається до вихідного рівня. Коли це стається, роль кортизолу починають виконувати катехоламіни і гормон росту.

ВПЛИВ ГОРМОНІВ НА БАЛАНС РІДИНИ ТА ЕЛЕКТРОЛІТІВ








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 969;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.