Передмова. Патентне законодавство є стимулюючим фактором тех­нічного прогресу і сприяє інтенсивному розвитку міжнарод­них економічних

Патентне законодавство є стимулюючим фактором тех­нічного прогресу і сприяє інтенсивному розвитку міжнарод­них економічних, наукових і технічних зв'язків, якщо воно відображає баланс інтересів власника патенту й суспіль­ства в цілому.

Здобуття Україною незалежності спричинило появу низки законів щодо інтелектуальної власності. Широке коло цих законів та інших нормативних документів право­вої охорони об'єктів інтелектуальної власності потребує роз­гляду цілого комплексу теоретичних і практичних питань у галузі винахідницького права, організаційних питань вико­ристання відкриттів, винаходів, промислових зразків, товар­них знаків, питань економіки винахідництва, патентної інформації, прав авторів винаходів, раціоналізаторських про­позицій і промислових зразків, а також експертизи вина­ходів та їх ліцензування.

Винахідницька і патентно-ліцензійна робота є невід'єм­ною складовою діяльності науково-дослідних, проектно-конструкторських, технологічних підприємств. Знання основ цієї дисципліни передбачено навчальними планами Шосткинського інституту СумДУ.

Розгляду всіх цих питань присвячений конспект лекцій «Інтелектуальна власність»

В лекціях викладено матеріал у логічній послідовності від історії форму­вання патентознавства, основних положень патентування, визначення характерних ознак та умов патентоспромож­ності винаходів з оцінюванням правових та організаційних основ патентування винаходу, від розгляду винахідницької та пошукової роботи у процесі створення винаходу до роз­гляду експертизи заявки на винахід, послідовності дії для отримання патенту, його правових засад охорони і насам­кінець розгляд ліцензійних основ використання як об'єктів інтелектуальної власності, так і об'єктів громадської діяль­ності.

Особлива увага приділена класифікації об'єктів вина­ходу, розгляду їх суті, оцінюванню відмінностей і визна­ченню новизни, що є важливим елементом у можливій практичній діяльності фахівця управлінського напряму.

 

 








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 576;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.