ПЕРЕДМОВА. Вивчення історії України є важливою складовою патріотичного виховання освіченого та свідомого фахівця й громадянина.

 

 

Вивчення історії України є важливою складовою патріотичного виховання освіченого та свідомого фахівця й громадянина.

Метою курсу є формування системи знань студента щодо закономірностей історичного розвитку українського народу, його державності, політичного життя, економіки, соціально-економічних відносин, місця в історії світової цивілізації, визначення української національної ідеї.

Завданням курсу є оволодіння історичним понятійним апаратом, сумою конкретних знань з дисципліни на рівні відтворення та використання історичного досвіду у вирішенні проблем сьогодення, визначенні свого місця в суспільному житті держави.

Студенти мають отримати знання з історії виникнення, формування та розвитку українського народу: його державності, особливостей суспільно-політичного та економічного життя, динаміки соціальної структури, формування української національної ідеї. Хронологічні рамки курсу: зі стародавніх часів до сьогодення.

Конспект курсу містить базові поняття та відомості, на які повинен спиратися студент під час вивчення дисципліни. Оскільки матеріал курсу викладений конспективно, це передбачає обов’язкову участь студентів в опрацюванні запропонованих до розгляду тем на аудиторних заняттях, а також самостійне студіювання спеціальної навчальної та наукової літератури (список рекомендованих видань вміщений наприкінці підручника).

Конспект курсу підготований у відповідності до вимог кредитно-модульної системи організації навчального процесу. Він є розділеним на теми згідно навчальної програми. Текст кожного змістового модулю містить: ключові слова та поняття (індексовані за модулями, що спрощує їх пошук та активізує тематичні зв’язки в межах курсу), вхідну інформацію для самоконтролю, структурно-логічну схему теми, тематичний зміст теми, критерії засвоєння знань та вихід теми в інші дисципліни.








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 549;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.