Класифікація інформаційних технологій за типом даних.

 

Інформаційна технологія класифікується по типу інформації (рис. 3.).

Невід'ємною частиною інформаційної технології є електронна пошта, що являє собою набір програм, що дозволяє зберігати і пересилати сполучення між користувачами.

У цей час розроблені технології гіпертекста і мультимедіа для роботи з звуком, відео, нерухомими картинками.

Класифікуючи інформаційну технологію по типу носія інформації, можна говорити про паперова (вхідні і вихідні документи) і безпаперова (мережева технологія, сучасна оргтехніка, електронні гроші, документи) технології.

Інформаційні технології класифікуються по ступеню типізації операцій: поопераційні та попредметні технології. Поопераційні, коли за кожною операцією закріпляється робоче місце з технічним засобом. Це властиво пакетної технології обробки інформації, що виконується на великих ЕОМ. Попредметна технологія має на увазі виконання всіх операцій на одному робочому місці наприклад, при роботі на персональному комп'ютері, зокрема, АРМ.

 

АРМ -автоматизоване робоче місце системи управління, обладнане засобами, що забезпечують участь людини в реалізації автоматизованих функцій АСУ.

 








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 820;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.