Підбір перерізів розтягнутих стержнів.

Підбір перерізу розтягнутих стержнів слід починати з елементів з найбільшими зусиллями. Перерізи розтягнутих стержнів підбирають, виходячи з умови міцності центрально розтягнутого елемента

.

Звідси необхідна площа стержня , де – розрахункове зусилля в стержні. Знаючи тип перерізу стержня та його необхідну площу , за таблицями сортаменту приймають прокатний профіль з площею, не меншою за необхідну, тобто .

Якщо стержні у вузлах з’єднуються за допомогою високоміцних болтів або заклепок, то площу прокатного профілю треба приймати з запасом на отвори .

Для прийнятого перерізу стержня визначають чи приймають з таблиць сортаменту необхідні геометричні характеристики і перевіряють його на міцність за формулою , де – площа поперечного перерізу стержня „нетто” з урахуванням фактичного послаблення отворами для болтів чи заклепок; для зварних ферм (тут – площа „брутто” поперечного перерізу стержня).

Перевіряють стержень на відповідність вимогам жорсткості. Для цього обчислюють гнучкість стержня в площині ферми та із площини ферми , де і – розрахункові довжини стержня відповідно в площині та із площини ферми; та – радіуси інерції поперечного перерізу стержня відносно головних центральних осей. Перевіряють умови , де –гранична гнучкість розтягнутого стержня, при статичних навантаженнях на ферму .

 








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 876;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.