Підбір перерізів стиснутих стержнів.

Підбір перерізу стиснутих стержнів також доцільно розпочинати з елементів, в яких діють максимальні зусилля.

Перерізи стиснутих стержнів підбирають з умови стійкості центрально стиснутого елемента . Звідси потрібна площа поперечного перерізу стержня , де – розрахункове зусилля в стержні; – коефіцієнт поздовжнього згину, величина якого приймається за нормами проектування стальних конструкцій залежно від розрахункового опору сталі та гнучкості стержня . Для попереднього підбору поясів рекомендується прийняти , а для решітки .

Задавшись гнучкістю , знаходять потрібний радіус інерції перерізу за формулами , де та – розрахункові довжини стержня. Відповідно за потрібними радіусами інерції та і площею з таблиць сортаменту вибирається розмір прокатного профілю з відповідними радіусами інерції та і площею .

За вибраними радіусами інерції обчислюють фактичні гнучкості стержня і , де – гранична гнучкість стержня. За більшою гнучкістю чи та розрахунковим опором сталі приймають величину коефіцієнта і перевіряють стійкість стержня за формулою , де – коефіцієнт умов роботи (для стиснутих стержнів решітки, крім опорних, гнучкість яких , слід приймати ; в решті випадків коефіцієнт ).

Розрахунок вважається закінченим, а поперечний переріз економічно підібраним, якщо недонапруження не перевищує 5%, а перенапруження згідно з умовами міцності і стійкості не допускається зовсім.

 








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 1508;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.