Державні соціальні гарантії: визначення основних термінів та понять

Й Україні у 2000 р. було прийнято Закон «Про державні соці­альні стандарти та державні соціальні гарантії» [3], де, зокрема, зазначається, що основні державні соціальні гарантії встановлюються з метою забезпе­чення конституційного права громадян на достатній життєвий рівень.

Державні соціальні гарантії - встановлені законами мінімальні роз­міри оплати праці, доходів громадян, пенсійного забезпечення, соціальної допомоги, розміри інших видів соціальних виплат, встановлені законами та іншими нормативно-правовими актами, які забезпечують рівень життя не нижчий від прожиткового мінімуму [3].

Держава гарантує забезпечення основних потреб громадян на рівні вста­новлених законом державних соціальних стандартів і нормативів.

Державні соціальні стандарти - встановлені законами, іншими нор­мативно-правовими актами соціальні норми і нормативи або їх комплекс, на базі яких визначаються рівні основних державних соціальних гарантій [3].

Базовим державним соціальним стандартом є прожитковий мінімум, встановлений законом, на основі якого визначаються державні соціальні гарантії та стандарти у сферах доходів населення, житлово-комунального, побутового, соціально-культурного обслуговування, охорони здоров'я та освіти [3].








Дата добавления: 2015-08-21; просмотров: 607;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.