Держена допомога малозабезпеченим сім'ям

Державна соціальна допомога малозабезпеченим сім'ям -

щомісячна допомога, яка надається малозабезпеченим сім'ям у грошовій формі в розаїїрі, tuo залежить від величний середньомісячного сукупного доходу сім'ї [5}.

Малозабезпечена сім 'я - сім'я, яка з поважних або незалежних від неї причин має середньомісячний сукупний доход нижчий від прожиткового мінімуму для –сім’ї[5].

Розмір державної соціальної допомоги визначається як різниця між прожитковим мінімумом для сім'ї та її середньомісячним сукупним доходом, але цей розмір не може бути більшим ніж 75 % прожиткового мінімуму для сім'ї. До стабілізації економічного становища в Україні розмір державної соціальної допомоги визначається з урахуванням рівня забезпечен­ня прожиткового мінімуму» який встановлюється виходячи з реальних можливостей видаткової частини Державного бюджету України і затверджується одночасно з прийняттям закону про Державний бюджет України на відповідний рік [5].

Для кожної дитини, яка входить до складу малозабезпеченої сім % рівень забезпечення прожиткового мінімуму збільшується на 10 % (набув чинності з 01.01.2003 року) [5].

Для кожної дитини, як* утримується матір'ю (батьком, усинови­телем), що не перебуває в шлюбі - рівень забезпечення прожиткового мінімуму збільшується на 20 % (набув чинності з 01.01.2003 року ) [5].

Для громадян, які одержали статус особи, що проживає і працює (навчається) на території населеного пункту, якому надано статус гірського, рівень забезпечення прожиткового мінімуму збільшується на 20 % (набув чинності з 01.01.2003 року) [5].








Дата добавления: 2015-08-21; просмотров: 511;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.