Загальні положення. На сьогодні практично всі корпоративні інформаційні системи ( КІС ) досить тісно інтегровані з глобальною мережею Інтернет

На сьогодні практично всі корпоративні інформаційні системи ( КІС ) досить тісно інтегровані з глобальною мережею Інтернет. При цьому представницьку роль КІС в мережі Інтернет як правило відігріє Web - сайт. Крім представницької ролі, сайт може забезпечувати: функціонування електронного магазину, доступ до розподіленої бази даних, рекламу корпорації в мережі Інтернет. Цей не повний перелік функцій сайту вказує на значний вплив ефективності його функціонування на ефективність функціонування всієї КІС, тим більше, що для його створення, розміщення в мережі та підтримки потрібні досить значні фінансові витрати.

Проблема ускладнюється тим, що на сьогодні не існує загальноприйнятого критерію оцінки ефективності сайту. Це пояснюється труднощами з визначенням прибутків корпорації завдяки наявності сайту. По цій причині рекомендується проводити оцінку ефективності сайту по кількості його відвідувачів. Така оцінка ефективності отримала і практичне визнання. Більш того, наявність популярного сайту дозволяє корпорації одержувати прибуток завдяки розміщенню на ньому банерної реклами. Наприклад, по матеріалам сайту www.rambler.ru, в 2004 році вартість розміщення в його верхній частині банерної реклами коштує близько 10000 доларів США. При цьому, кількість відвідувачів сайту становить більше 100000 на добу.

Забезпечити достатню кількість відвідувачів сайту можливо за рахунок:

- Реалізації заходів спрямованих на те, щоб потенційні клієнти знали про сам факт існування сайту.

- Заохоченні клієнтів повністю переглянути сайт при першому візиті та відвідувати його в наступному.

Відзначимо, що потенційні клієнти можуть виявити сайт за допомогою реклами в традиційних джерелах інформації, або за допомогою Інтернет - орієнтованих шляхів виявлення сайту.

Досить поширеним методом реклами в традиційних джерелах інформації є рекламування самого сайту та його адреси в пресі та телебаченні. Хоча вказаний метод реклами досить ефективний, але потребує значних витрат на реалізацію, що не завжди доцільно.

В загальному випадку, виходячи з можливих Інтернет - орієнтованих шляхів виявлення сайту потенційними користувачами, методика просування сайту може містити наступні заходи: використання пошукових систем, каталогів та рейтингів, банерний обмін, застосування систем активної реклами, використання дощок оголошень, поштових розсилань, форумів та чатів.

 








Дата добавления: 2015-08-21; просмотров: 555;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.