ГЛОСАРІЙ. DOM (Document Object Model - DOM) – інтерфейс прикладного програмування браузера, пов’язує між собою HTML

DOM (Document Object Model - DOM) – інтерфейс прикладного програмування браузера, пов’язує між собою HTML, CSS та мови сценаріїв.

JavaScript - це мова програмування, що використовується в складі HTML-сторінок для збільшення їх функціональності та можливостей взаємодії з користувачем.

Web-орієнтовані ІС це інформаційні системи , призначені та пристосовані для використання мережі WWW

Web-сервер – сервер, який обслуговує запити користувачів (клієнтів) згідно з протоколом HTTP, забезпечує актуалізацію, збереження інформації WEB-сторінки, зв’язок з іншими серверами.

Web-сторінка (Web-сайт) окремий інформаційний ресурс мережі WWW, що має власну адресу.

HTML-документ – файл текстової або нетекстової природи (звук, відео, зображення), створений за допомогою мови гіпертекстової розмітки HTML (Hyper Text Mark-up Language).

TCP/IP це множина комунікаційних протоколів, що визначають як комп’ютери різноманітних типів з різноманітними операційними системами можуть спілкуватись між собою.

Браузер (Броузер) – спеціальне програмне забезпечення , що надає користувачам інтерфейс для доступу до інформації Web-сторінок та їх перегляду.

Впровадженнястилів в HTML-документ – це технологія, що дозволяє задати всі правила таблиці стилів безпосередньо в самій HTML-сторінці.

Впровадженнястилів в тег HTML-документу – це технологія, що дозволяє змінювати форматування конкретних елементів HTML-сторінки.

Гіперпосилання – методика зв’язування одного Web-ресурсу з іншим. Гіперпосилання складається із двох частин. Перша частина це об’єкт який користувач бачить у вікні браузера і вибір якого призводить до переходу на цільовий Web-ресурс Гіперпосилання складається із двох частин. Перша частина це об’єкт який користувач бачить у вікні браузера і вибір якого призводить до переходу на цільовий Web-ресурс.

Динамічний HTML (DHTML) – це термін, який використовується для позначення HTML-сторінок з динамічно змінюваним змістом. Реалізація DHTML складається із трьох компонентів: безпосередньо HTML, каскадних таблиць стилів (CSS) та мови сценаріїв (JavaScript або VBScript).

Інтернет (мережа Інтернет) – сукупність мереж та обчислювальних засобів, які використовують стек протоколів TCP/IP (Transport Control Protocol/Internet Protocol), спільний простір імен та адрес для забезпечення доступу користувачів до інформаційних ресурсів мережі.

Зв’язуваннястилів з HTML-документом – це технологія, що дозволяє використовувати одну таблицю стилів для форматування декількох HTML-сторінок.

Каскадна таблиця стилів (CSS) - це технологія визначення та з’єднання стилів з HTML-сторінкою.

Клієнт мережі WWW– броузер, що використовується клієнтом мережі Інтернет для доступу до ресурсів мережі WWW.

Методоб’єкту JavaScriptцефункція, що пов’язана з об’єктом.

Об’єктJavaScript– це цілісна конструкція, що має властивості, які є змінними JavaScript та методи їх обробки.

Провайдер – юридична або фізична особа, яка надає користувачам доступ до мережі Інтернет.

Сервер – об’єкт комп’ютерної системи (програмний або програмно-апаратний засіб), що надає послуги іншим об’єктам за їх запитами.

Списки широко розповсюджена форма показу даних. Мовою HTML передбачено використання трьох стандартних видів списків: маркірованого, нумерованого та списку визначень.

Стиль - це все те, що визначає зовнішній вигляд HTML-сторінки при її відображенні в вікні браузера.

Таблиця стилів - це шаблон, який керує форматуванням тегів HTML-сторінки.

ТегHTML– команда мови HTML.

Скрипт ( сценарій) – програма JavaScript.

Форма – засіб для передачі інформації від клієнта на Web-сервер. Як правило, результатом такої передачі є відображення у клієнта нового HTML-документа, сформованого Web-сервером на основі переданої інформації.

Фрейм – прямокутна областей вікна браузера в яку можливо завантажити окремий HTML-документ. В основному фрейми застосовуються для організації управління завантаженням HTML-документів в певну область вікна браузера при роботі користувача в іншій області, тобто для організації меню.

Функція JavaScript – це іменована група команд, які вирішують певну задачу та можуть повернути деяке значення.








Дата добавления: 2015-08-21; просмотров: 642;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.