Адаптація сайту до клієнтського програмного забезпечення.

Адаптація сайту до клієнтського програмного забезпечення означає адаптацію до параметрів екрану комп’ютера, типу та настройок браузера та операційної системи користувача.

Для проведення адаптації сайту до характеристик екрану необхідно в першу чергу його пристосувати до перегляду на екранах з різною кольоровою гамою та різною дозволяючою спроможністю. Хоча сучасні екрани як правило здатні передавати більше 1500000 кольорів, але відображатись ці кольори можуть по різному. По цій причині рекомендується на сайту використовувати так звані “безпечні кольори”. Кількість цих кольорів 256 і вони гарантовано однаково відображаються на всіх екранах.

Адаптацію сайту до дозволяючої спроможності екрану провести більш складно. Погано адаптований сайт або займає лівій верхній кут екрану, зоставляючи справа і знизу пусті місця, або далеко виходить за межі екрану. По цим причинам страждає дизайн сайту, крім того ускладнюється навігація по сайту. Найпростішим методами адаптації є оформлення сторінки сайту в вигляді таблиці, вирівняної по центру сторінки. В випадку використання в заголовку малюнку має сенс розділити його на дві частини. Першу частину, яка містить інформаційну частину малюнку вставити за допомогою тегу <img> в рядок або комірку таблиці. Іншу, фонову частину вставити як фоновий малюнок рядка або комірки таблиці. Це дозолить автоматично розмножувати фонову частину малюнку в залежності від ширини сторінки. Відзначимо, що інформаційна частина малюнку повинна коректно відображатись на невеликих екранах, для цього її ширина повинна бути в межах 100 – 200 пікселів. Ширина фонової частини малюнка повинна бути в межах 15-25 пікселів. Таким чином заголовок сайту буде коректно виглядати на всіх екранах, а сумарний розмір його графічних файлів буде становити 15 – 20 кілобайт. Пристосованість текстової частини сайту до дозволяючої спроможності екрану можна здійснити шляхом встановлення коефіцієнта пропорційності між розміром шрифту та дозволяючою спроможністю екрану.

Для коректного відображення сайту різними браузерами слід використовувати при його розробці тільки стандартні теги HTML, а також не використовуючи ті теги, які не сприймаються ведучими браузерами. Так, наприклад не рекомендується використовувати стандартний тег шару <div>, який некоректно сприймається браузером Netscape Navigator.

Адаптацію сторінки до настройок браузера можливо проводити шляхом врахування розмірів вікна браузера та встановлених клієнтом розмірів тексту. Погана адаптація до вказаних настройок може негативно позначитися на дизайні сторінок сайту на яких важливим є взаємне розміщення графічного та текстового матеріалу. Негативний вплив відбувається завдяки переходу малюнків в не передбачені для них рядки. Щоб цього не сталось можливо за допомогою тегу <nobr> заборонити розрив найдовшого рядка на сторінці, або взагалі заборонити зміну користувачем розмірів вікна браузера. В такому випадку рекомендується відкрити вікно браузера на весь екран. Це можна зробити обчисливши ширину ( w ) та висоту ( h ) екрану. Після цього слід сполучити ліві верхні кути вікна браузера та екрану та перерисувати вікно браузера відповідно до розмірів екрану. Відповідний програмний код на мові програмування JavaScript має вигляд:

h=window.screen.height; w=window.screen.width;

window.moveTo(0,0); window.resizeTo(w,h);

При необхідності заборони користувачем розмірів тексту сайту можливо встановити цей розмір за допомогою стилів. Наприклад:

<font style="font-size: 14px;">приклад</font>.

Розміри букв слова приклад практично завжди будуть 14 пікселів.

 


8.5. Контрольні запитання

1. Як провести оцінку ефективності сайту?

2. Шляхи популяризації сайту7

3. Які Інтернет – орієнтовані методи підвищення ефективності сайту?

4. Правила реєстрації сайту в пошукових системах?

5. Як використати тег <meta> для підвищення ефективності сайту7

6. Що таке банер?

7. Як провести оптимізацію структури сайту?

8. Як приблизно розрахувати проміжку часу який проходить від подачі клієнтом запиту на перегляд сайту до його відображення на екрані?

9. Методи оптимізації графіки на сайту?

10.Як адаптувати сайт до клієнтського програмного забезпечення?

 









Дата добавления: 2015-08-21; просмотров: 1137;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.009 сек.