Основні різновиди лиття та їх характеристики

Існує шість основних способів промислового лиття. Вибір того чи іншого типу або методу лиття залежить від: розмірів та маси деталі; складності її конфігурації; товщини стінок; точності розмірів; чистоти поверхні; програми випуску; матеріалу.

Для виливання в земельні форми характерне використання будь-яких

чорних та кольорових металів; тип виробництва - від одиничного до серійного; деталі виготовляються середні та великі, середньої складності, рідше складні, з невеликою точністю розмірів та чистотою поверхні.

Лиття в металеві форми (кокільне) використовується для кольорових металів, сплавів і рідше – для чавуна. Деталі отримують невеликі до середніх, нескладної форми при типах виробництва - серійному та масовому; точність розмірів та чистота поверхні вже вища, ніж при литті в земельні форми.

Виливання в оболонкові або в коркові напівформи використовується для виготовлення деталей з кольорових сплавів, металів та чавуну. Деталі виготовляються невеликі та середні; середньої складності. Типи виробництва: серійне, масове.

Відливання під тиском використовується для кольорових металів та сплавів. Деталі невеликі, складної форми. Виробництво багатосерійне та масове. Деталі звичайно мають достатньо високу точність та чистоту поверхні.

Лиття за виплавленими моделями (точне лиття ) використовується для будь-яких металів та сплавів, при будь-якому типі виробництва, для деталей будь-яких розмірів, будь-якої складності та будь-якої конфігурації.

Відцентрове виливання використовується для виготовлення деталей з латуні, невеликих, циліндричної форми, звичайно порожнистих. Тип виробництва: серійний та масовий.








Дата добавления: 2015-04-07; просмотров: 1005;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.