Технологічне оснащення та устаткування при ОМР

Устрої, які призначені для правильного розташування, а також надійного та швидкого закріплення обробляємої заготовки і ріжучого інструмента, називаються пристроями. Пристрій робить ширшою галузь застосування верстата, забезпечує потрібну точність обробки та підвищує продуктивність.

Верстатні пристрої можна поділити на групи за різними ознаками.

За застосуванням пристрої поділяються на універсальні (включаючи універсально-складальні) і спеціальні.

До універсальних пристроїв відносяться машинні лещата, свердлильні патрони, токарні патрони, люнети тощо.

За застосуванням на верстатах пристрої поділяються на токарні, фрезерні, шліфувальні, свердлильні та ін.

Використання пристроїв у виробництві у більшості випадків визначається масштабом виробництва. Для серійного і масового виробництв застосовують спеціальні пристрої. В одиничному і дрібносерійному виробництвах використовують універсальні та універсально-складальні пристрої.

Універсально-складальні пристрої (УСП) мають широке застосування при виготовленні деталей і складальних одиниць трансформаторів в дрібносерійному та одиничному виробництвах. Це пояснюється тим, що УСП збираються з уніфікованих деталей за кілька годин.

Різне компонування УСП опановує при потребі свердлильні, токарні, фрезерні, розточні, шліфовальні та інші види обробки, а також зварювальні роботи і операції контролю.

Композиції УСП створюються слюсарями-складальниками безпосередньо в металі на основі даних карти технологічного процесу чи еталона деталі.

 








Дата добавления: 2015-04-07; просмотров: 708;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.