До немеханічного торгового устаткування відносяться: торгові меблі, для підсобних і складських приміщень, торговий інвентар та ін.

Немеханічне торгове обладнання класифікують за такими ознаками:

- за місцем використання;

- за способом установки;

- за призначенням;

- за товарним профілем;

- за матеріалом виготовлення;

- за методом продажу товарів;

- за характером виробництва.

За місцем використання – для торговельних залів магазинів, підсобних і складських приміщень, дрібнороздрібних підприємств.

За способом установки – пристінне (встановлюється по периметру торгового залу), острівне (встановлюється в центрі залу), навісне (на стінах торгового залу), вбудоване (у поглибленнях стін), вітринне (біля віконних вітрин).

За призначенням – для зберігання (стелажі, підтоварники), демонстрації товарів (вітрини, стенди), викладення і продажу товарів (гірки, прилавки, прилавки-вітрини), транспортування та продажу товарів (тара-обладнання), розрахунків з покупцями (касові кабіни), столи для пакування і перекладання товарів в сумки, тумбочки.

За товарним профілем – спеціалізоване (призначене для певних товарів – кондитерських виробів, хліба, овочів тощо), універсальне (для різних груп товарів).

За матеріалом виготовлення – металеве, дерев'яне, пластикове, комбіноване.

За методом продажу товарів – для продажу товарів з індивідуальним обслуговуванням покупців (з доступом лише з боку продавця); для продажу товарів методом самообслуговування (доступні покупцеві вітрини, прилавки); для продажу продовольчих товарів за попередніми замовленнями покупців (демонстраційні вітрини).

По характеру виробництва – експериментальне, серійне.








Дата добавления: 2015-04-15; просмотров: 1499;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.