Інженерне та побутове устаткування будівельного майданчика

Інженерне і побутове устаткування будівельного майданчика виконується у відповідності до рішень будгенплану й спрямоване на забезпечення ритмічної і безпечної роботи всіх учасників будівництва, в також на досягнення проектних показників будівництва.

Обладнання будівельного майданчика, яке виконується на стадії інженерної підготовки майданчика до будівництва, здійснюється з урахуванням подальшого розвитку будівництва - зведення надземної частини будівлі, виконанню післямонтажних загальнобудівельних і спеціальних робіт, а також опоряджувальних робіт і упорядкування.

З урахуванням цих вимог всі тимчасові будівлі і споруди розташовуються на будівельному майданчику за межами небезпечних зон, перелік і потужність систем водопостачання, електрозабезпечення, складське господарство, тимчасові будівлі і майданчики побутового містечка мусять задовольняти вимоги виконавців усіх циклів і видів робіт.

Обсяги і кількісні характеристики інженерних обладнань будівельного майданчика мають обґрунтовуватися розрахунками потреби в електроенергії, воді, парі, кисні, стисненому повітрі на основі натуральних (фізичних) обсягів робіт за робочою документацією, а також конкретних технічних рішень щодо вибору механізованих і електрифікованих установок, тимчасових будівель, споруд тощо.

Будівельний майданчик і окремі його зони огороджуються інвентарною горожею у відповідності до вимог Сніп III-4-80* ; на будівельному майданчику передбачається не менше двох в’їздів. В’їзди мають ворота, попереджуючі і вказівні знаки.

Тимчасові автомобільні дороги виконуються виходячи з вантажообороту і інтенсивності руху транспорту з урахуванням черги будівництва (виконання окремих видів робіт). По всій довжині і ширині будівлі чи споруди мають бути забезпечені вільний під’їзд автотранспорту і пожежних автомобілів.

У складі побутового містечка передбачаються виробничі, санітарно-побутові і адміністративні будівлі і споруди, потребу в яких обґрунтовують розрахунками.

Під час улаштування побутового містечка на будівельному майданчику враховуються такі вимоги: розташування за межами небезпечних зон та зон дії шкідливих і небезпечних факторів; можливість виконання робіт всіх технологічних циклів без перешкод; безпечність і зручність підходів, під’їздів і проходів, включаючи особисті транспортні засоби робітників; раціональність схем підключення всіляких видів комунікацій до побутового містечка.

Для розміщення побутових містечок використовуються: ділянки зелених насаджень, що проектуються; ділянки перспективного будівництва об’єктів; території діючих підприємств під час реконструкції і розширенні їх; території постійних будівель і споруд, які використовуються для тимчасових потреб будівництва (санітарних, виробничих, енергетичних і т.д.).

Навколо побутових містечок улаштовуються місця відпочинку робітників, зовнішні питні установки, майданчики для стоянки легкового автотранспорту тощо.

Будівельний майданчик оснащується комунікаціями і засобами оперативного диспетчерського зв’язку, включаючи гучномовний, у складі побутового містечка влаштовуються медпункти і пункти (куточки) охорони праці. Під час облаштування будівельного майданчика перевага віддається інвентарним тимчасовим будівлям і спорудам або ж рішенням з максимальним використанням як тимчасових постійних (існуючих) будівель, споруд чи комунікацій.








Дата добавления: 2015-05-21; просмотров: 1123;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.