Регулювання зачеплення

Ведений вал (без кришок і прокладок) установлюється в підшип­никових гніздах основи корпусу. Вал зміщують вліво до упо­ра черв'ячного колеса в червяк(рис. 10.5.3)

Наскрізну кришку підшипника притискують впритул до торця зовнішнього кільця підшипника і замірюють зазор між флан­цем кришки і торцьом основи корпусу а1.

Після цього вал зміщують вправо (в протилежну сторону) до упора черв'ячного колеса в черв'як (рис. 10.5.4) і замірю­ють зазор між фланцем цієї ж кришки і торцьом основи корпусу а2. По величині середнього зазора ас=0,5(а1+а2) шліфується прокладка у вигляді двох півкілець(рис.10.5.5), які вставляються з двох сторін таким чином, щоб отво­ри півкілець співпали з різьбовими отворами основи корпу­су. Кришка з півкільцями притягується болтами до основи корпуса. Зі сторони глухої кришки (протилежна опара), між фланцем кришки і торцьом основи корпусу установлюють комплект прокладок (рис10.5.5).

Примітка: точність осьового положення черв'ячного колеса можливо також контролювати по плямі кон­такту, яка повинна бути розташована симет­рично по відношенню до середньої площини зубчасто­го вінця черв'ячного колеса (рис. 10.5.5).








Дата добавления: 2015-06-12; просмотров: 556;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.