Ведений вал

Знімається кришка корпуса редуктора. Складений вал уста­новлюється в підшипникові гнізда основи корпусу редукто­ра і виставляється в осьовому положенні так, щоб торці захисних кілець виступали за торці стінок основи кор­пусу на однакові відстані d (рис.10.5.1). В такому положен­ні вал фіксується на обох опорах спеціальними притискачами.

Наскрізна кришка підшипника (консольна опара) притиску­ється впритул до торця зовнішнього кільця підшипника. На величину зазора д1 підбирається комплект прокладок. Кришка підшипника разом з прокладками притягується болтами до основи корпусу. Зі сторони глухої кришки (протилежна опора), між фланцем кришки і торцьом осно­ви корпусу підбирається комплект (набір) прокладок товщи­ною D2, щоб між торцями центрувального пояска кришки підшипника і зовнішнього кільця підшипника забезпечити су-марний зазор (для двох підшипників) с=0,4...0,6 мм. Після регулювання підшипників вал виймається із основи корпусу.

11.5 Ведучий вал (вал-черв'як)

Складений вал вставляється в отвір основи корпусу і вис­тавляється в осьовому положенні так, щоб торці захисних кілець виступали за торці бобишок основи корпусу на од­накові відстані d (рис. 10.5.2). В такому положенні вал фік­сується спеціальним притискачем.

 

Наскрізна кришка підшипника (консольна опора) притискуєть­ся впритул до торця зовнішнього кільця підшипника. На ве­личину зазора між фланцем кришки і торцьом основи кор­пусу підбирається комплект (набір) прокладок. Кришка з прок­ладками притягується до основи корпусу болтами. Зі сторо­ни глухої кришки (протилежна опора) між фланцем кришки і торцьом основи корпусу підбирається комплект (набір) про­кладок такої товщини, щоб між торцями центрувального пояска кришки підшипника і зовнішнього кільця підшипни­ка забезпечити сумарний зазор (для двох підшипників) с=0,4...0,6 мм. Кришка разом з прокладками притягуєть­ся до основи корпусу болтами.








Дата добавления: 2015-06-12; просмотров: 950;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.