Комплекси повітряного транспорту

Аеропорти розміщують в приміських зонах міст з річним пасажирооборотом до 1 млн.чол. у 30…40 хвилиній транспортній доступності від міста-центру для обслуговування декількох близько розміщених населених пунктів. Визначений нормативний час забезпечується, коли відстань до аеропорту складає 20…30 км. Необхідність створення другого аеропорту виникає в містах з чисельністю населення 800…1000 тис.чол. При цьому річний пасажирооборот може досягати від 1 до 5 млн чол. із їхньою спеціалізацією для пасажирів міждержавних, міжобласних і місцевих повітряних линій.

Якщо діючий аеропорт знаходиться ближче до міської забудови або навіть в її оточенні, слід розглянути питання про його перенесення на нове місце або про використання для зльоту і посадки тільки легких літаків і вертольотів.

Міські аеровокзали будують в кожному місті, в якому є аеропорт, а також у містах, які розміщені в зоні обслуговування даного аеропорту, якщо на перспективу очікується пасажирооборот не менш 2 млн.чол. на рік і аеропорт віддалений від межі міської забудови не менше як на 15 км.

Міські аеровокзали і агентства розташовують на основних міських магістралях, що з'єднують аеропорт з містом, поблизу перетину транспортних магістралей у місцях, зручно зв’язаних міським транспортом з центром міста і його основними житловими масивами.

 








Дата добавления: 2015-06-12; просмотров: 749;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.