Методи контролю на автобусному транспорті в міському й у міжміському сполученні

 

Одним з основних показників всіх підрозділів КРС є періодичність перевірок транспортних одиниць або кількість перевірок кожного середньо ходового автомобіля в день, тиждень тільки для транспорту загального користування. Автобуси повинні перевірятися 6-7 разів у день, легкові автомобілі - 2 рази в день.

 

Перевірка міських автобусів містить у собі:

Ø перевірку випуску автобусів на лінію;

Ø перевірку їх на автомобільних станціях і кінцевих пунктах;

Ø перевірку стану квиткового господарства й обліку виторгу;

Ø ревізію квиткового господарства;

Ø ревізію кас і вилучення виторгу з кас-скарбничок;

Ø перевірку дотримання пасажирами правил проїзду й правильності його оплати;

Ø контроль водіїв за результатами виторгу й виявлення інших порушень у роботі;

Ø визначення рівня безквиткового проїзду.

 

Забороняється експлуатація автобуса в особистих цілях, відсутності у водія шляхового або білетно-облікового аркуша, з несправностями, що порушують безпеку руху.

 

 

При роботі приміських і міжміських автобусів перевіряють:

Ø порядок продажу квитків, їхня наявність у пасажирів і відповідність оплати проїжджає відстань;

Ø оформлення білетно-залікового аркуша;

Ø результат здаваного виторгу;

Ø організацію роботи контрольно-диспетчерських і касових пунктів;

Ø роботу автобусних станцій;

Ø виявляють порушення водіїв (кондукторів).

 

Визначення рівня безквиткового проїзду на міських маршрутах водять вибірково на обраних маршрутах групами КРС разом із працівниками служби експлуатації не рідше 1 рази у квартал. Чисельність бригади обліковців залежить від кількості дверей в автобусі. Обстеження проводиться протягом двох днів (понеділок-вівторок; вівторок-середовище) і починається з кінцевого пункту, неодмінною умовою роботи, їхня непомітність для пасажирів.

 

На автомобільному транспорті застосовуються різні методи контролю й види перевірок.

I. Маршрутний метод:

 

Ø вибірковий маршрутний контроль – щодня перевіряються всі маршрути даного атп окремо кожним контролером (перевірці піддається 4-5% рейсів автобусів, збільшення виторгу 1-2% - незначна)

Ø разові цілодобові маршрутні рейди – під час повного дня на вибірковому маршруті (впливає на збільшення виторгу тільки в день перевірки)

Ø бригадний багатоденний маршрутний контроль – провозиться цілодобова перевірка роботи автобусів й оплати проїзду на одним-двох маршрутах у плині декількох днів з наступним охватом всіх маршрутів атп (забезпечує високий рівень оплати проїзду).

 

II. Раптові перевірки проводяться з метою контролю роботи водіїв (кондукторів), касирів, диспетчерів й інших працівників АВ й АС, а також установлення відповідності фактичного виторгу в касах проданим квиткам.

 

III. Місячники масового контролю проводяться за графіком, під керівництвом КРС не частіше чим один раз у квартал. Метою - забезпечення максимального збору й збереженні виторгу, поліпшення культури обслуговування пасажирів, виконання плану.

 

IV. Перевірка за участю громадських організацій із залученням профспілкових організацій, комісії з контролю за технічним станом рухомого складу, співробітників прокуратури й ДПС. Для штатних контролерів норма контролю в містах - 4 перевірки в 1 годину, для суспільних - у межах 50 перевірок на місяць.








Дата добавления: 2015-05-30; просмотров: 856;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.