Основні правила перевезення пасажирів у таксі

1. Посадка-висадка пасажирів можлива:

Ø на спеціально обладнаних таксомоторних стоянках;

Ø на ділянках вулично - дорожної мережі, де дозволена зупинка рухомого складу ( відповідно до ПДД);

Ø у місцях подачі таксі по замовленнях пасажирів.

 

2. Правом позачергової посадки на таксомоторних стоянках користуються пасажири із грудними дітьми, вагітні жінки, інваліди, учасники ВОВ, пасажири по спеціальних талонах транспортного засобу.

 

3. Таксомотори не надаються для перевезень: інфекційних хворих й осіб у нетверезому стані.

 

4. Зупинка зайнятого таксомотора в шляху проходження й посадки в нього інших осіб дозволяється тільки при угоді на це, що перебуває в ньому пасажирів.

 

5. Обов'язком пасажира є навантаження-вивантаження всіх приналежних йому речей, водій зобов'язаний посприяти в укладанні багажу, а по закінченні поїздки, нагадати пасажирові про вивантаження всіх речей і багажу.

 

6. Простій таксі чекаючи пасажира (не на його прохання) дозволяється не більше 30 хвилин, чекаючи інваліда як учасника бойових дій – не більше 1 години.

 

7. У випадку наймання таксі на стоянці декількома пасажирами (за згодою нервового в черзі) або посадці попутних пасажирів при згоді таксі, що найняв, пасажира, загальна сума плати за проїзд розподіляється між пасажирами пропорційно відстані, проїханому кожним пасажиром. Гроші передаються пасажирові, що виходить останнім.

 

8. Одночасно проїзд дозволяється:

Ø у легкових таксомоторах класу С і вище - не більше чотирьох дорослих і двох дітей дошкільників;

Ø у легкових таксомоторах класу А, В - не більше трьох дорослих і двох дітей дошкільників;

Ø у легкових автомобілях з кузовом «Універсал», шести дорослих і двох дітей дошкільників або чотирьох пасажирів й 140 кг багажу або одного пасажира й багажу вагою 400 кг

 

9. Забороняється: перевезення будівельних матеріалів, вогненебезпечних, легкозаймистих, вибухонебезпечних, їдких і смердючих речовин, що колють, ріжучих предметів, зброї без чохлів або упаковки й т.д.

 

 








Дата добавления: 2015-05-30; просмотров: 960;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.