Висновки. Значна частина студентів має досить хибні уявлення щодо здорового харчування і не вважає це шкідливим

 

Значна частина студентів має досить хибні уявлення щодо здорового харчування і не вважає це шкідливим. Молоді люди звикають часто споживати «модні» ненатуральні продукти швидкого приготування з хімічними добавками (консервантами, барвниками, ароматизаторами та ін.), цукор та його штучні замінники, рафіновані продукти, чіпси, алкоголь, кофеїн, тютюн є шкідливими стимуляторами, які через високий підйом рівня інсуліну призводять до значного викиду серотоніну (гормону настрою). Але поліпшення самопочуття триває недовго, і незабаром, щоб не було депресії від нестачі серотоніну, мозок починає вимагати наступної порції стимуляторів. Так у людини виникає залежність від стимуляторів, які мають кумулятивну дію щодо порушення обміну речовин і наносять величезну шкоду організму, викликаючи серйозні захворювання. І основним споживачем цих «продуктів» є молодь.

Людям, а особливо молоді, не слід чекати, що хтось прийде і наведе порядок, заборонить шкідливі продукти і запропонує споживачеві суцільно екологічну їжу. Припинити продаж у суспільстві тих же батончиків, сухариків, кави "три в одному" або закрити фаст-фуди нереально, а реальним виходом з цього замкненого кола є зміна власних харчових звичок, культури харчування як дорослих, так і дітей. Потрібно оголосити індивідуальний бойкот "джан-фуду" і перевести себе і свою сім’ю на натуральні продукти: овочі, зелень, фрукти, соки, м’ясо, яйця, зернові, бобові, молоко і кисломолочні продукти та напої без хімічних добавок. Тобто перейти на не упаковані виробником в красиву обгортку продукти.

Необхідно забезпечити повноцінне харчування в цілому. Наприклад, наш мозок на 60% складається з жирів, а саме поліненасичених жирних кислот омега-3, які сприяють поліпшенню пам’яті, концентрації уваги. Омега-3 міститься в олії з лляного насіння, сільських яйцях і цільних молочних продуктах, рибі (особливо морській) і риб’ячому жирі. Якщо у наших предків ці продукти, а каша, борошно грубого помолу були на столі частим гостем, то в сучасному харчуванні, особливо у молоді вони в дефіциті. Плюс до всього, численні солодощі, які люди щодня поглинають, виводять з організму вітаміни, мікроелементи, що теж ускладнює роботу головного мозку. Якщо раніше бабусі і дідусі солодощі бачили тільки по великих святах, то зараз для молоді вони стають заміною повноцінної їжі, що відбивається на їх здоров’ї, працездатності, успішності та поведінці.

Адже тільки здорове харчування дає багато сил, енергії, підвищує працездатність, сприяє кращому навчанню дітей, знижує захворюваність, дозволяє зробити те, про що давно мріяли, привносить в життя радість і спокій. Хоча організм людини неймовірно міцний і до певного часу може витримати найпоганіше поводження з собою. Недостатнє і незбалансоване харчування з часом призводить до прискореного метаболічного старіння і хронічних хвороб. При цьому зовні можна виглядати цілком пристойно, а усередині організму не все гаразд. Неможливо довго тримати організм в дефіциті потрібних нутрієнтів без наслідків для здоров’я.

Отже, становлення на шлях до здорового способу життя не слід відкладати на потім. Прямо зараз почніть збалансовано харчуватися, боротися із стресом, займатися фізичною культурою, відмовтеся від шкідливих звичок і це щодня наближатиме вас до покращання стану здоров’я.

 








Дата добавления: 2015-05-05; просмотров: 900;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.