ВИСНОВКИ. Польська земля різноманітна і багата визначними пам'ятками

 

Польська земля різноманітна і багата визначними пам'ятками. Просуваючись від балтійського узбережжя до гірського масиву Татрів, можна відкрити для себе величезне різноманіття ландшафтів, побачити міста, що успадкували славні традиції минулого, історичні пам'ятники, що є кращим свідченням більш ніж тисячолітньої історії польської держави.

Польща - це країна, що завжди полонила своєю багатою історією, пам'ятниками старовини, культурними досягненнями, чудовою природою і насамперед, гостинністю і дружелюбністю жителів. І хоча мільйони людей уже встигли ознайомиться з Польщею, для багатьох вона надалі залишається незвіданою країною, а може вона своєю неповторною красою зацікавити всіх! Насамперед тих , хто хотів би провести тут свою відпустку. Їх чекають пляжі на Балтійському узбережжі, клуби вітрильного спорту, курортні місцевості на озерах і в горах, цікаві і незабутні екскурсійні маршрути містом. Туризм в Польщі – це незрівнянна мережа можливостей, це невикористана копальня золота. Немає іншої держави в Європі, яка географічно, історично й етнічно так широко охоплює все для створення різноманітного цікавого та культурного маршруту.

Під час подорожей і походів як по своїх країнах, так і в інших країнах туристи знайомляться з історією країни, з її людьми, їх життям і національною культурою. Людина, суспільство не може не впливати на природу. Навіть у період свого відпочинку людина так чи інакше взаємодіє з природою. Особливо ця взаємодія відбувається через такий активний вид відпочинку як туризм.

А туризм в свою чергу сприяє вивченню історії і формуванню світогляду, веде до зауваження і активного захисту природних багатств.

У свою чергу, на розвиток туризму впливають різні фактори: демографічні, географічні, соціально-економічні, історичні, релігійні і політико-правові.

Польща входить у десятку найбільш відвідуваних країн іноземними туристами. Комфортом, кліматом і безпекою. На польських курортах створені неповторні умови для лікування і відпочинку.

Курортні місцевості, що володіють природними лікувальними засобами і необхідними умовами для їхнього застосування з лікувально-профілактичними цілями, розташовані в мальовничих районах країни, часто поблизу національних парків або заповідників.

В даний час польські курорти не уступають європейським: звичайно вони розташовані в мальовничій спокійній місцевості, неподалік від заповідників. Відвідуючи незрівнянний Вавель − один з найцінніших у світі архітектурних ансамблів, до складу якого входять Королівський Замок, у стилі італійського ренесансу, з величезною колекцією картин, готичний Кафедральний собор.

Польща відома як центр міжнародного туризму. Світовими курортами і центрами культурної спадщини є Сопот, Зелена-Ґура, Бельсько-Бяла, Краків, Варшава, Ґданськ. Історично пов’язана із західноєвропейською культурою, Польща – країна своєрідна і екзотична.

Крупні міста межують з мальовничими глухими місцями; тут є піщані пляжі і лісові озера, високогірні турбази і комфортабельні курорти. Польща пишається своїми численними історичними визначними пам’ятками і пам’ятниками. Не меншою мірою туристів привертає різноманітність культурних заходів, що нерідко користуються визнанням і популярністю в світі, міжнародний конкурс піаністів, що наприклад проводиться у Варшаві, імені Шопена або фестиваль сучасної музики "Варшавська осінь".

У 1989 р. розпочався сучасний етап розвитку туристичної індустрії в Польщі. Після руйнування старої системи пришвидшились темпи її розвитку. У 1990 р. засновано Польську туристичну палату (Polska Izba Turystyczna – PIT), що представляє інтереси своїх членів, які працюють у галузі туризму. Великий вплив на процес розвитку туріндустрії в Польщі мало скасування віз до багатьох європейських держав для громадян Польщі.








Дата добавления: 2015-05-21; просмотров: 784;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.