Гарний матеріал

Для гарного матеріалу символи підрахувати легко, оскільки текст досить однорідний і можна використовувати середні значення.

Завдання полягає в підрахунку кількості символів на кожному аркуші рукопису основного текстового матеріалу, а потім у додаванні підрахованого для кожного аркуша значення для одержання підсумкового результату.

Найпростіший спосіб підрахувати символи - це накреслити олівцем лінію внизу кожного аркуша рукопису, рівний середній довжині рядка. Далі варто підрахувати число символів і пробілів для цієї "усередненої" лінії й помножити це значення на кількість рядків на аркуші. До отриманого значення варто додати кілька символів, що вийшли за межі лінії, і відняти символи, що не дійшли до країв лінії.

Але неповного останнього рядка, що залишаються в кінці, абзацу пробіли також повинні бути додані до отриманого значення (це корисні пробіли, які існують у вихідному матеріалі і які повинні бути в тих же кількостях установлені на текстовій сторінці).

Лінійка на друкарській машинці істотно прискорює підрахунок символів і пробілів уздовж середньої лінії. Для стандартних одноширинных друкарських машинок або принтерів можна прийняти значення 10 символів на дюйм (3,94 на див).

Просуммировав результати для кожного аркуша, ви одержите загальну кількість символів і пробілів у рукописі.








Дата добавления: 2015-04-03; просмотров: 601;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.