Підрахунок сторінок тексту

Визначення обсягу видання по рукописі - це розрахунок кількості сторінок текстового матеріалу заданого обсягу при використанні певного шрифту й певної смуги набору.

Обчислення здійснюється в три етапи.

  1. Підраховується кількість символів і пробілів матеріалу без обліку вступної й заключної частин. Це легко зробити, якщо ви працюєте, наприклад, у текстовому процесорі Word версій 6 і вище. У меню Сервіс є опція Статистика, за допомогою якої можна одержати шукану кількість символів.
  2. Підраховується кількість символів і пробілів на сторінку основного тексту без обліку вступної й заключної частин.

Результат, отриманий у пункті 1, ділиться на результат, отриманий у пункті 2, після чого одержуємо кількість сторінок основного тексту.

  1. Окремо виконуються обчислення для вступної частини й результат додається до отриманого раніше, даючи загальний обсяг книги.

Розглянемо кожний з етапів докладніше.

Етап 1

На початку бажано оцінити, з яким матеріалом ви маєте справу. Гарним уважається текст рукопису, надрукований на одноширинной друкарській машинці або на принтері не більш ніж з декількома зробленими від руки виправленнями; поганим уважається нерівномірно надрукований текст із безліччю виправлень від руки, або набраний з використанням пропорційного шрифту (у якому букви мають різну ширину).








Дата добавления: 2015-04-03; просмотров: 690;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.